Чому ЧС-2030 може стати найбільш незвичним турніром

Серед ряду країн, які оголосили про намір провести чемпіонат світу, виділилась екзотична парочка

Протягом всієї історії футбольних змагань було кілька чемпіонатів Європи та світу, які організовувалися в декількох країнах. Але жоден з них не був настільки дивним, як той, який може пройти в 2030 році. Про це повідомляє Mundo Deportivo.

За даними журналістів, Саудівська Аравія запропонувала свою кандидатуру для проведення турніру. Зараз керівництво країни шукає партнера для проведення такого великого заходу. Першими варіантами стали Єгипет і Марокко, але цим країнам буде потрібна нова інфраструктура, якої у них на даний час немає, і тому представники арабської країни звернулися за допомогою до Європи. Саме тут в гру вступила Італія, яка зацікавлена ​​в проведенні чемпіонату світу 2030 року.

Якщо представники ФІФА схвалять такий дует, то це буде перший футбольний турнір, проведений в різних частинах світу.

Також плани подати заявку на проведення ЧС-2030 вже висловили Марокко, Уругвай (спільно з Аргентиною, Парагваєм і Чилі), Румунія (спільно з Грецією, Болгарією і Сербією), а також Іспанія (спільно з Португалією). Окрім цього в проведенні турніру зацікавлені Англія і Китай.

Відзначимо, що з ЧС-2026, який приймуть США, Канада таМексика, кількість учасників турніру буде збільшено з 32 до 48.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO-2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.