Головна Новини Спорт футбол Чи буде переграний матч "Франція-Швейцарія": французи збирають підписи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде переграний матч "Франція-Швейцарія": французи збирають підписи

Петиція за перегравання матчу однієї восьмої фіналу зібрала понад 250 тисяч підписів

2 липня 2021, 16:47 comments1156
Поділіться публікацією:

Онлайн-петиція із закликом переграти 1/8 фіналу Євро-2020 між Францією і Швейцарією підписали 270 тисяч чоловік. Про це повідомляє Les Lignes Bougent.

Чи буде переграний матч "Франція-Швейцарія": французи збирають підписи

Збірна Франції - фото з відкритих джерел

Петиція була розміщена на французькому веб-сайті Les Lignes Bougent засмученим фанатом французької збірної, який протестував з приводу ймовірної несправедливості в кінці серії пенальті, яку Швейцарія виграла з рахунком 5: 4, вибивши чемпіонів світу з турніру.

У петиції стверджувалося, що швейцарський воротар Янн Соммер не тримав ногу на лінії воріт або за лінією воріт до того, як відбив вирішальний удар з точки Кіліана Мбаппе.

"Під час серії пенальті в матчі Франція-Швейцарія воротар Соммер не був на лінії при ударі Мбаппе. Ми просимо скасувати перемогу Швейцарії а, отже, переграти матч. Футбол повинен проводитися в рамках правил, а в той вечір правила не дотримувалися", - йдеться в петиції, адресованій безпосередньо УЄФА.

Петиція зібрала більш ніж чверть мільйона підписів не менш обурених прихильників Франції. Повідомлення привернуло увагу засобів масової інформації у Франції та Швейцарії й навіть спонукало УЄФА дати офіційну відповідь. Однак футбольна асоціація наполягла на тому, що повтори відбитого пенальті Мбаппе показують, що задня нога Соммера твердо стояла на лінії в момент, коли нападник Парі Сен-Жермен вдарив по м'ячу.

Згідно з протоколом УЄФА, VAR ретельно перевірив пенальті Мбаппе до того, як було офіційно оголошено про закінчення матчу, що ще більше підриває аргументи, які лежать в основі петиції.

Порятунок Соммера вивів Швейцарію у чвертьфінал великого міжнародного турніру вперше після чемпіонату світу 1954 року, який вони ж і приймали.

Раніше портал "Коментарі" писав, що головний тренер "Динамо" Мірча Луческу припустив, хто може стати переможцем Чемпіонату Європи з футболу. Він вважає, що кубок отримають італійці, які змогли продемонструвати найкращу командну гру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини