Головна Новини Спорт футбол Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо»
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо»

Хоча Ігор Суркіс вчора заявив, що World Soccer видалив свій матеріал про офшори, але він, як і раніше, залишається доступним на сайті видання

3 грудня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Британське футбольне видання World Soccer у листопадовому номері опублікувало статтю про офшорні схеми ФК "Динамо". У столичному клубі відреагували проханням видалити матеріал. Але після проведення внутрішнього розслідування, редакція World Soccer залишила статтю в номері, і вона, як і раніше, доступна за попередньою оплатою на офіційній сторінці видання.

Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо»

"Динамо". Фото з відкритих джерел

Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо» - фото 2

Матеріал World Soccer під заголовком "Club's offshore accounting places a spotlight on their finances" розповідає про те, що власники "Динамо" брати Суркіси нібито займаються офшорними махінаціями при виплаті зарплат своїм футболістам.

Артем Бесєдін, наприклад, отримує офіційну зарплату у розмірі €290 на місяць, хоча реально клуб платить йому €45 тисяч через свій офшор.

Все з'ясувалося, за даними World Soccer, після того, як у "Динамо" виникло право на отримання компенсації від ФІФА за травму, яку Бєсєдін отримав у складі збірної України на Євро-2020. За п'ять місяців київський клуб міг розраховувати на 1485 євро, проте президент "Динамо" Ігор Суркіс відмовився від компенсації, яка нараховується за офіційною зарплатою гравця.

Видання констатувало, що зарплату Бесєдіну та іншим гравцям "Динамо" платить офшорна компанія Dynamo Kiev (Cyprus) Ltd, яка також отримує всі призові клуби від УЄФА та укладає іміджеві контракти з футболістами. У публікації наголошується і на тому, що таким чином Суркіс ухиляється від податків в Україні. Відмова ж від компенсації пояснюється небажанням "Динамо" привертати увагу ФІФА та УЄФА до такої схеми роботи клубу.

"Динамо", після публікації цього розслідування, звернулося до World Soccer зі своїм спростуванням та документами. А британські журналісти пообіцяли провести внутрішні розслідування з метою ще раз перевірити ще раз інформацію.
Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо» - фото 3
Не чекаючи на підсумки, Ігор Суркіс вже вчора заявив, що World Soccer нібито видалив свій матеріал про офшори столичного клубу. Але сьогодні, стаття про "Динамо" Київ, як і раніше, доступна на сайті британського видання. Прочитати її можна за передоплатою у розмірі 3,99 фунтів. Також можна купити друковану версію номера за 5,99 фунтів, де статтю про махінації із зарплатами в "Динамо" надруковано на 29 сторінці.
Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо» - фото 4

Нагадаємо, що раніше про офшорні схеми Суркісов до "Динамо" докладно написав німецький KICKER.
Британський World Soccer не видалив статтю про офшори «Динамо» - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини