Головна Новини Спорт футбол Андрій Шевченко може повернути «татулянщину» в український футбол
commentss НОВИНИ Всі новини

Андрій Шевченко може повернути «татулянщину» в український футбол

У разі обрання Шевченка головою футбольної асоціації її віце-президентом може стати арбітр зі скандальною репутацією Микола Кривоносов

14 грудня 2022, 13:40 comments5788
Поділіться публікацією:
На фоні висування колишнього футболіста Андрія Шевченка на вибори президента УАФ, журналіст Сергій Болотніков розкрив прізвище одного з членів команди ШевиЗа його даними, у разі обрання Шевченка головою футбольної асоціації її віце-президентом може стати арбітр зі скандальною репутацією Микола Кривоносов. Останнього порівнюють із Сергієм Татуляном, що був головним з питань призначення суддів у ФФУ за часів Григорія Суркіса та прославився корупційними скандалами й договірними матчами, пише Depo

"Цікава інформація про команду Шевченка. Один з арбітрів – 39-річний рефері Микола Кривоносов – зараз активно опрацьовує інших суддів, які мають вплив в регіональних асоціаціях. Кажуть, саме його збираються зробити віцепрезидентом нової УАФ, який буде курувати суддівський корпус. Кривоносов відомий двома скандалами. Свого часу він не зміг отримати статус ФІФА, заваливши екзамен з англійської. А на початку минулого року Кривоносов працював четвертим арбітром на матчі "Львів" – "Колос" і змусив головного рефері дати жовту тодішньому тренеру львів“ян Віталію Шумському. Після гри Шумський заявив, що Кривоносов таким чином відреагував на… вимогу тренера розмовляти українською", — повідомив Болотніков.

Подібна модель керування — коли президент федерації футболу мав віце-президента арбітра і тримав суддів за свій адмінресурс існувала за часів Григорія Суркіса та отримала назву серед футбольної спільноти "татулянщина", нагадує Depo. Період, коли арбітр і права рука Суркіса Сергій Татулян керував суддівськими призначеннями увійшов у футбольну  історію як найскандальніших та найбільш корумпований.  Крім того, на часи Татуляна припадає пік договірних матчів, які тоді навіть ніхто не намагався побороти. Навпаки "договірняки" були мейнстрімом та джерелом поповнення тіньових  "кас"  Будинку футболу.

Як відомо, Андрія Шевченка на посаду президента УАФ висунув колишній губернатор часів  Януковича, член "Партії регіонів" Віктор МежейкоВибори нового очільника УАФ нібито заплановані на 20 грудня. Андрія Шевченка, як заявив Олег Печерний, хочуть зробити президентом Асоціації з порушенням Уставу та за допомогою силовиків, які здійснюють тиск на керівників регіональних футбольних представництв.  

Андрій Шевченко може повернути «татулянщину» в український футбол

Андрій Шевченко. Фото: з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини