Затримання Усика в Польщі: стали відомі причини

Правоохоронці в аеропорту через незрозумілі причини не хотіли пускати на борт літака товариша Усика

Українського боксера, "супертяжа" Олександра Усика було затримано в аеропорту Кракова разом зі своїм тренером. Причиною цього був нібито "невідповідний стан для польоту". Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Przeglad Sportowy.

Відомо, що Олександр Усик приїхав на автомобілі з Києва до Кракова, а звідти планував вилетіти на тренувальний збір до Валенсії (Іспанія). Там він готується до реваншу проти Тайсона Ф'юрі, бій відбудеться 21 грудня 2024 року.

Як розповів польському виданню Przeglad Sportowy промоутер чемпіона Анджей Василевський з посиланням на менеджера Усика Олександра Красюка, правоохоронці в аеропорту через незрозумілі причини відмовлялися пускати на борт літака товариша Усика. Боксер вирішив зайняти стійку позицію, що він сам не полетить і був проти затримання товариша.

У результаті Усику та його тренеру Сергію Лапіну відмовили у посадці на рейс після того, як представник авіакомпанії вирішив, що у них "невідповідний стан для польоту".

Як зазначив співрозмовник видання, Усік пояснив, що з ними все добре, але вони виснажені після майже 14-годинної поїздки з Києва. Через мовний бар'єр та категоричну позицію боксера вони були затримані.

Зазначимо, вчора з'явилася інформація про те, що українського боксера Олександра Усика заарештували в аеропорту міста Краків.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олександр Усик повідомив, що в аеропорту Кракова, де його затримали, сталося непорозуміння та подякував українським дипломатам за те, що оперативно включилися в роботу та за підтримку. Як передає портал "Коментарі", про це Усік повідомив у себе в Instagram.

"Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки попри зростання, вагу, розмах рук та регалії. Слава Богу за все" , – зазначив український спортсмен.