Головна Новини Спорт бокс Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ

Старші тренери юніорської збірної України з боксу отримали лист від Мінспорту: відмова каратиметься за законодавством у період воєнного часу

29 вересня 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

Самопроголошений глава Федерації боксу України Кирило Шевченко разом із керівниками Міністерства молоді та спорту намагаються зірвати участь юніорської збірної України на чемпіонаті Європи з боксу, що проходить у Монтезильвано, Італія. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві ФБУ, опублікованій у Facebook.

Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ

Бокс. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у заяві, у Мінспорту переробляють накази, щоб відібрати у збірної можливість змагатися на чемпіонаті Європи. Зокрема, у наказі про участь збірної у ЧЄ кінцеву дату змінено з 7 жовтня на 30 вересня. Підставою стала нібито заборона збірної України виступати під державним прапором. При цьому Європейська конфедерація боксу вже надіслала офіційного листа, в якому запевнила, що наші боксери змагатимуться як спортсмени України, можуть використовувати форму України та символи боксу України, акредитація всіх боксерів та тренерів буде UKR, а прапор та гімн України будуть використані, якщо боксер виграє медаль

"28 вересня президент Федерації боксу України Володимир Продивус прибув до Італії, щоб особисто перебувати в епіцентрі подій і зробити все можливе, щоб вирішити ситуацію на користь українського боксу. Водночас команда ФБУ працювала на міжнародній арені та о 20:00 ми отримали листа від Європейської конфедерації боксу", — йдеться у заяві.

ФБУ зазначає, незважаючи на це, Мінспорту разом із Шевченком погрозами змушують спортсменів та тренерів достроково припинити участь у ЧЄ та повернутися до України. Зокрема, старші тренери отримали листа: відмова каратиметься за законодавством у період воєнного часу.

"Немає маніпуляцій у пресі. Немає дзвінкам батькам боксерів. Немає загроз особистим тренерам", — заявили у ФБУ.

Федерація рішуче засудила такі спроби "зіграти на почуттях спортсменів заради власних інтересів".

"Найгірше – що страждаєте у цій ситуації ви, боксери та особисті тренери, завдяки яким про український бокс знають у світі. Однак є факти, і вони беззастережно доводять, що люди так званої групи "Перезавантаження" (команди К.Шевченка. — Ред. ) вам брешуть і брешуть усім українцям.

Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ - фото 2
Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ - фото 3
Юніорська збірна може відмовитися від участі у ЧЄ з боксу, - ФБУ - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини