Головна Новини Спорт бокс UFC 298: відомий суперник та дата наступного бою Алекса Волкановські
commentss НОВИНИ Всі новини

UFC 298: відомий суперник та дата наступного бою Алекса Волкановські

Волкановські в останньому поєдинку програв нокаутом Махачеву

24 листопада 2023, 13:53
Поділіться публікацією:








Генеральний директор UFC, Дана Вайт, анонсував у своїх соціальних мережах титульний поєдинок між Алексом Волкановські та Ілією Топурією. Бій відбудеться 17 лютого на UFC 298 в Анахаймі, США.

UFC 298: відомий суперник та дата наступного бою Алекса Волкановські

Волкановські з титулом UFC. Фото з відкритих джерел

Домінуючий чемпіон напівлегкої ваги Алекс Волкановські після свого невдалого походу за титулом до легкої ваги отримав нового суперника. Ним стане непереможний іспанець грузинського походження Ілія Топурія.

Волкановські дебютував в UFC у 2016 році перемогою технічним нокаутом над японцем Юсуке Касуя. В період з 2016 по 2019 здобувши 7 перемог поспіль вийшов на титульний бій проти домінуючого чемпіона Макса Холловея, якого здолав одноголосним рішенням суддів та став новим чемпіоном в напівлегкій вазі. Після цього був призначений реванш в якому Алекс спірно переміг вже роздільним рішенням. Багато хто вважав, що в тому поєдинку переміг саме Холловей, тому вже після двох дуже впевнених захистів титулу над “Корейським зомбі” та Ортегою UFC призначило третій бій між Максом та Алексом. На цей раз Волкановські розгромив гавайця та забрав більш ніж впевнену перемогу одноголосним рішенням суддів. 

Потім “Великий” піднявся до легкої вагової категорії де намагався забрати титул у Махачева. Бій пройшов всю дистанцію та завершився дуже спірним рішенням на користь дагестанця. В липні цього року Алекс повернувся та захистив титул перемігши технічним нокаутом Яіра Родрігеса. Свій останній бій Волкановські провів нещодавно у жовтні, вийшовши на заміну травмованому Чарльзу Олівейрі. Австралієць знову намагався відібрати титул легкої ваги у Махачева, проте недостатній час на підготовку, мабуть, вплинув на навички Алекса. Він програв нокаутом після удару ногою в голову в першому ж раунді.    


Топурія почав свій шлях в UFC у 2020, коли переміг марокканця Юссефа Залала. Після цього ще 5 перемог поспіль. Спочатку в період з 2020 по 2022 рік здобув три поспіль перемоги нокаутами. Також, наприкінці 2022 придушив ручним трикутником Брайса Мітчелла. В останньому поєдинку, який відбувся в червні цього року “Ель Матадор” переміг одноголосним рішенням Джоша Еммета.   

Читайте також, що генеральний директор UFC, Дана Вайт, анонсував у своїх соціальних мережах три великі титульні поєдинки. Пройдуть вони в січні на UFC 297, в лютому на UFC 298 та березні на UFC 299.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини