Головна Новини Спорт бокс Ломаченка внесли в список держзрадників України: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ломаченка внесли в список держзрадників України: яка причина

Підставою для внесення Василя Ломаченка до реєстру стали його публікації в Instagram

3 січня 2023, 19:37
Поділіться публікацією:

Чемпіона світу та олімпійського чемпіона 2008 та 2012 років з боксу Василя Ломаченка внесли до списку державних зрадників. Такйи список веде громадська організація "Рух ЧЕСНО". Відповідне повідомлення з'явилося на сайті chesno.org.

Ломаченка внесли в список держзрадників України: яка причина

Василь Ломаченко (фото з відкритих джерел)

За словами активістів, підставою для внесення спортсмена до такого реєстру стали його пости в соціальних мережах.

Мова йде публікації в його Інстаграмі, де  опубліковані відео з проповідями митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, який розповсюджує ключові наративи російської пропаганди про те, що обшуки СБУ у приміщеннях московського патріархату є війною проти Бога.

"Публічність накладає певні соціальні зобов'язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління.  Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди", — заявила лідерка "ЧЕСНО" Віта Думанська на  офіційному сайті організації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що СБУ взялася за перевірку храмів УПЦ МП на Хмельниччині. Правоохоронці проводять безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у Хмельницькій області. Як запевняють в СБУ, діють виключно в межах Конституції України та чинного законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду. До перевірок долучені фахівці Національної поліції у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі. Зважаючи на збройну агресію Російської Федерації, одне із завдань цих безпекових дій – унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини