Головна Новини Спорт бокс Боксер повідомив про нову спробу рейдерського захоплення Федерації боксу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Боксер повідомив про нову спробу рейдерського захоплення Федерації боксу України

Як стверджує Сергій Городнічов, позапланова конференція, яку Федерація боксу України провела 8 червня в Житомирі, нелегітимна.

12 червня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:








Позапланова конференція, яку Федерація боксу україни провела 8 червня в Житомирі, нелегітимна. На заході не було кворуму, протокол і рішення сфальсифіковані. Про це у Facebook повідомив Сергій Городнічов, майстер спорту міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату світу, багаторазовий чемпіон України, Учасник Олімпійських ігор.

Боксер повідомив про нову спробу рейдерського захоплення Федерації боксу України

Спроба рейдерського захоплення Федерації боксу України(фото з відкритих джерел)

 У переліку делегатів було 30 осередків. Хоча за статутом ФБУ і законодавством України їх усього 26: 24 обласних, київська міська і севастопольська міська федерації. З 30  заявлених осередків були присутні представники 15. При цьому п’ять із них – міські організації, які ніякого відношення до ФБУ не мають. Були присутні й ті осередки, які існують тільки на папері і жодної діяльності не ведуть. Натомість представники найбільш активних і авторитетних боксерських федерацій захід проігнорували: Дніпропетровської, Виницької, Львівської, Миколаївської та інших.

Відповідно до статуту ФБУ збори є правомочними, якщо на них присутні 2/3 делегатів від загальної кількості осередків. На конференції у Житомирі кворуму не було. Організатори заходу заборонили знімати. Блогера, який мав фіксувати все на відео, грубо викинув з приміщення Геннадій Ніколайчук, соратник Шарія, колишній завкафедрою військової журналістики Військового інституту КНУ Шевченка.

 "Не питайте, що він забув на конференції ФБУ, адже переважна більшість усіх присутніх жодного стосунку до розвитку боксу не має. Це просто масовка, яку зібрали для легітимізації цього безладу" – написав Сергій Городнічов.

 Він повідомив, що генеральний секретар ФБУ Дмитро Єлисєєв голосував, хоча не має на це права, адже його посада передбачає суто секретарську роботу: ведення протоколу, планування графіку. Він також не може мати відношення до процесу ухвалення рішень через конфлікт інтересів: його сину належить промоутерська компанія Top Boxing Generation.

 "У підсумку організатори заходу тупо сфальсифікували документи конференції, адже жоден з них юридичної сили не має. Як на мене, все це сміливо можна назвати черговою спробою рейдернути і знищити ФБУ. Нинішні очільники усвідомлюють своє становище: втрачати їм більше немає чого, тож вирішили наостанок зруйнувати все, що не встигли знищити за два останні роки?" – йдеться в дописі.

 Як повідомлялось раніше, у грудні 2021 року на звітно-виборчій конференції ФБУ президентом переобрали Володимира Продивуса. 22 лютого 2022 року  на той момент президент Київської федерації боксу Кирило Шевченко організував "перевибори", завдяки яким оголосив себе президентом ФБУ. Міжнародна та Європейська асоціації боксу не визнали його легітимним.

 21 червня 2023 року Господарський суд Києва визнав протиправним призначення Шевченка президентом ФБУ. Його апеляцію суд відхилив. 7 травня 2024 року Продивуса повернули у реєстр як президента Федерації боксу України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини