Головна Новини Спорт атлетика Спортивні перемоги в Європі: скільки медалей з різних видів спорту вибороли українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортивні перемоги в Європі: скільки медалей з різних видів спорту вибороли українці

Спортсмени з України вибороли медалі на етапах Кубків світу та на чемпіонатах Європи

30 травня 2022, 08:48
Поділіться публікацією:

Українські спортсмени продовжують перемагати на своєму фронті. Днями за кордоном проходять чемпіонати з різних видів спорту та тривають змагання за першість на Кубку світу. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства молоді та спорту.

Спортивні перемоги в Європі: скільки медалей з різних видів спорту вибороли українці

Фото Міністерства молоді і спорту

Чемпіонати

Всього вісім медалей здобули українські важкоатлети на чемпіонаті Європи, що триває в Албанії до 5 червня. Три з них на рахунку Ангеліни Ломачинської — "золото"(ривок), "срібло"(двоборство) та "бронза"(поштовх) у ваговій категорії до 49 кг. Дві "бронзи" вдалося виграти Дмитру Вороновському у ваговій категорії до 55 кг в категоріях: поштовх та двоборство. Українка Каміла Конотоп у ваговій категорії до 55 кг здобула три медалі, з них два "срібла" (ривок та двоборство) й "золото" (поштовх)

На молодіжному чемпіонаті Європи з фехтування, що триває в Таллінні до 31 травня відзначилася першою медаллю шпажистка Анастасія Самко з Києва. Спортсменці вдалося побороти супротивницю з Румунії Александру Предеску з рахунком 10:9 та успішно протистояти Реці Галфалві з Угорщини  з рахунком 14:15.

Історичну перемогу здобула каратистка Анжеліка Терлюга, що стала чемпіонкою Європи-2022, виборовши "золото" континентальної першості в змаганнях в турецькому Ґазіантепі. Українка поборола болгарську олімпійську чемпіонку Івет Горанову в ваговій категорії до 55 кг. Анжеліка отримала 11 балів за поєдинок, це її четверта перемога на чемпіонатах за спортивну кар'єру.

Дві "бронзи" на чемпіонаті Європи з карате здобули Різван Талібов (вагова категорія більше 84 кг) та Аніта Серьогіна (вагова категорія до 61 кг). Чоловіча збірна України стала третьою з кращих в командному заліку в дисципліні куміте. Чоловікам вдалося побороти противників з Бельгії в сутичках з рахунком 3:0.

Ще одну історичну перемогу з боротьби здобула Богдана під час чемпіонату з джиу-джитсу в Ізраїлі. "Золото" вона виборола в системі не-ваза у ваговій категорії до 63 кг.

Світовий рекорд сезону встановила легкоатлетка Ярослава Магучіх, подолавши висоту 1.96 м, а потім й 2.00м у другій спробі.

Чемпіонат Європи з паратриатлону в Польщі проходив за участі спортсменів 30 країн й завершився успішно для українців. Спортсменка Аліса Колпакчи виборола "бронзу" у класі PTS5.

Кубки світу

Екіпаж українок посів третє призове місце на першому етапі Кубка світу з веслування академічного в Сербії. Євгенія та Наталія Довгодько, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова подолали дистанцію з результатом 6:31,09. Обігнали їх нідерландки та китайки.

Паралімпійці на Кубку світу з параканое в Польщі посіли друге призове командне місце та здобули п’ять медалей — дві "золотих"(Владислав Єпіфанов — VL-3; Микола Синюк — KL-2), дві "срібних"(Марина Мажула — KL-1; Наталія Лагутенко — VL-3;) та "бронзову"(Наталія Лагутенко — KL-2). Українці виступили в семи видах програми та позмагалися з параканоїстами з 13 країн.

Медалі здобули й українські каноїсти. Перше місце в подоланні 500 метрів на байдарках-четвірках посіли: Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін. "Золото" отримала каноїстка Анастасія Четверікова на тій же дистанції, подолавши її швидше за суперників у каное-одиночці.

Другі місце посіли команди українців в різних видах програми: каное-двійка, 500 м: Віталій Вергелес та Андрій Рибачок; байдарка-двійка, 200 м: Анастасія Горлова та Людмила Кукліновська; каное-четвірка, 500 м: Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк, Даниїл Харченко.

Каное-четвірка,500м: Олег Боровик, Андрій Захаров, Віктор Свиридюк, Павло Алтухов (3 місце); каное-двійка, мікс 500 м: Анастасія Четверікова, Андрій Рибачок (3 місце). "Бронзу" отримав Павло Алтухов, що подолав 1000 метрів у каное-одиночці.

"Золото" та "бронзу" здобули фехтувальники на етапі Кубка світу в Грузії. Перше місце посів фехтувальник на шпагах Володимир Станкевич, перемігши угорця з рахунком 15:9. Третє місце посів бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Ігор Рейзлін.

Як писав портал "Коментарі", українські хокеїсти вперше за 12 років здобули історичну перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mms.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини