Головна Новини Спорт атлетика Пробіг понад 200 км: українець встановив національний рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Пробіг понад 200 км: українець встановив національний рекорд

Харків'янин подолав відстань з Дніпра до Харкова

20 вересня 2021, 00:55 comments1574
Поділіться публікацією:

Українець встановив рекорд й пробіг чималу відстань заради екологічного проекту в столиці. Про це повідомляють "Харьковские известия".

Пробіг понад 200 км: українець встановив національний рекорд

Сергій Прескорнік фінішував в Харкові, фото Instagram

Харків'янин Сергій Прескорнік поставив перед собою амбітну ціль — подолати відстань від Дніпра до Харкова. Офіційно чоловік пообіцяв це зробити не задля рекорду, а заради збору коштів на екологічний проект.

Сергій назвав суму — 100 тисяч гривень. Якщо цю суму зберуть, то він пробіжить зазначену відстань. Гроші швидко зібрали небайдужі до екології українці. Тож Сергію довелося дотримати слова. Чоловік стартував 18 вересня в Дніпрі о 6 годині ранку й добіг до Харкова 19 вересня о 11 годині. Бігуна супроводжували поліціянти та медики "швидкої". Сергій час від часу робив зупинки.

Реєстратор Книги рекордів України зафіксувала рекорд Сергія Прескорніка — 225 кілометрів.

До речі, Сергій очолює громадську організацію "Чиста Україна". Місія організації – за рахунок просвітницької та організаційно-волонтерської діяльності змінити цей тренд і вивести Україну у топ-30 країн світу за рівнем екології та якості навколишнього середовища. А ще харків'янин Сергій — екоактивіст, ультрамарафонець, один з найвідоміших бігунів України та член Міжнародної організації серійних бігунів (USRSA), а також перший плогер України.

Екологічний проект, на який зібрано 100 тисяч, це станція прийому вторинної сировини. Також за ці кошти збудують музей відходів та облаштують відкритий майданчик для арт-заходів за участю зірок. Ідея належить громадській організації "Україна без сміття".

Як повідомляв портал "Коментарі", 9-річний хлопчик встановив рекорд України з віджимання в упорі лежачи. Рекорд зафіксовано представником Книги рекордів України. Юний спортсмен обожнює фізичну культуру та професійно займається кіокушинкай-кан карате.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергій

20 вересня 2021, 01:55

Купив би мотоцикл, подолав би відстань швидше. Ну, або хоча б коня. Колись давно так пересувались.


Новини