Головна Новини Спорт атлетика Чому Усейн Болт назвав сучасну легку атлетику "сміхотворною"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Усейн Болт назвав сучасну легку атлетику "сміхотворною"

На думку спортсмена, технології почали впливати на спорт більше ніж фізична підготовка

22 липня 2021, 11:40 comments4465
Поділіться публікацією:

Легендарний ямайський легкоатлет Усейн Болт висловив думку, що сучасні спринтери отримали несправедливу перевагу завдяки досягненням у технології шипів для взуття. Про це повідомляє The Guardian.

Чому Усейн Болт назвав сучасну легку атлетику "сміхотворною"

Усейн Болт - фото з відкритих джерел

Спортсмен обурився подвійними стандартами спортивної бюрократії, яка раніше забороняла взуттєвим компаніям використовувати технології з налаштування шипів, але зараз чомусь зняла такі обмеження.

"Коли мені про це сказали, я не міг повірити, що ми прийшли до цього. Що ми дійсно регулюємо шипи до рівня, при якому тепер у спортсменів з'являється можливість бігати ще швидше. Це дивно і несправедливо стосовно багатьох спортсменів, тому що я знаю, що в минулому взуттєві компанії намагалися змінити шипи, але тоді це заборонили. Те, що роблять зараз — сміхотворно", — говорить Болт.

Усейн Болт — восьмикратний олімпійський чемпіон, 11-разовий чемпіон світу (рекорд в історії цих змагань серед чоловіків). За час виступів встановив вісім світових рекордів. Наразі є володарем світових рекордів з бігу на 100 і 200 метрів: 9,58 і 19,19 відповідно, а також в естафеті 4×100 метрів у складі збірної Ямайки: 36,84 сек.

Нагадаємо, що у 2013 році легендарний спортсмен випустив свою другу автобіографію. Книга отримала назву "Швидше за блискавку: Моя автобіографія". У книзі Болт описав становлення своєї кар'єри: від скромних виступів на Ямайці до перемог на Олімпіадах. Вартість твору в електронному форматі становить 14 доларів, в паперовому — 19.

Додамо, що перша книга спортсмена вийшла у 2010 році під назвою "Усейн Болт: Моя історія. 9,58 або як бути найшвидшою людиною у світі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини