Стала відома п'ятірка українських біатлоністів, які візьмуть участь у чоловічих перегонах у Рупольдингу

Відкриватиме гонку серед українців Дмитро Підручний

У четвер, 13 січня, у німецькому Рупольдингу продовжиться шостий етап Кубка світу з біатлону. Цього разу на старт спринтерської гонки вийдуть чоловіки. Як передає suspilne.media, усього на старт заявлено 116 біатлоністів.

До речі, цей спринт стане другим стартом після жіночого, найкращим результатом якого серед українок стало 37-е місце Юлії Джими.

Стало відомо, хто візьме участь серед чоловіків у складі "синьо-жовтих". У порівнянні з попереднім етапом Кубка світу в Обергофі змін не відбулося - на старт вийдуть ті ж п'ять спортсменів.

Тому, у чоловічому спринті Україна буде представлена у наступному складі спортсменів: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Артем Тищенко.

Відкриватиме гонку у складі збірної України Дмитро Підручний. Спортсмен потрапив у першу стартову групу під 11-м стартовим номером. Окрім нього, у першій групі стартує і Антон Дудченко (29-й номер).

У другу стартову групу потрапили Артем Прима та Богдан Цимбал, які отримали 61-й та 67-й номери відповідно. Останнім серед українців гонку розпочинатиме Артем Тищенко, у нього 110-й номер.

11. Дмитро Підручний

29. Антон Дудченко

61. Артем Прима

67. Богдан Цимбал

110. Артем Тищенко

Збірна Норвегії буде представлена у ньому неосновним складом - усі представники чоловічої команди, які потрапили у список на Олімпіаду-2022, пропускатимуть етап.

Враховуючи відсутність норвежців, більшість претендентів на перемогу в спринті знаходяться у першій стартовій групі. Швед Себастьян Самуельссон - під четвертим стартовим номером, росіянин Алєксандр Логінов - під шостим, а французи Емільєн Жаклен та Кантен Фійон-Майє розпочинатимуть гонку поруч - 16-й та 17-й номери.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що українські біатлоністи здійснили сенсацію на Кубку світу в Обергофі.