Генеральний директор ХСУ Сергій Варламов дав відповідь Федерації хокею України

ФХУ відсторонила від змагань 171 особу, серед яких є діти

17 січня Федерація хокею України на своєму сайті опублікувала новину, в якій повідомила, що "на невизначений термін усунула від змагань під егідою ФХУ 171 особу".

Як повідомляє uhl.com, Генеральний директор Хокейної Суперліги України Сергій Варламов прокоментував дії ФГУ:

"Керівництво Федерації хокею України вкотре показало свою сутність. Обман, маніпуляції, підкилимні ігри – все це ми бачили раніше, і побачили зараз. Вони порушують свій же дисциплінарний кодекс – жодна людина зі 170 не була повідомлена про дату та час засідання комітету, не було запитано пояснення", - розповів функціонер.

"У своїй замітці на сайті вони навіть не посилаються на будь-які норми дисциплінарного кодексу чи законів! Це цілковита зневага правом. Повторю знову – Суперліга не претендує на статус національного чемпіонату і ніколи не зверталася за визнанням до будь-кого. Ми проводимо змагання у Відповідно до закону України "Про фізичну культуру та спорт". Усі клуби – це зареєстровані юридичні особи, всі гравці є спортсменами-професіоналами, мають трудові контракти", - прокоментував Варламов.

На його думку, ФГУ просто розправляється з неугодними. Наприклад, до списку потрапили гравці "Альтаїра" – 17 чоловіків 2004-2005 років народження, які у Суперлізі набувають досвіду гри з дорослими командами.

Чи розуміє її "керівництво", що такими діями підштовхує хокеїстів до від'їзду за кордон та можливого виступу за інші збірні? готові захистити", - підсумував Генеральний директор ХСУ.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що він став інформаційним партнером хокейної Суперліги України.