"Я дуже задоволений": російський пілот Формули-1 через суд скасував санкції ЄС

Колишній пілот Формули-1, російський автогонщик Микита Мазепін зміг скасувати санкції ЄС, які були накладені на нього після повномасштабного вторнення Росії.

Російський автогонщик Микита Мазепін через суд скасував санкції, які були накладені на нього Європейським Союзом після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Росіянин заявив, що задоволений рішенням суду.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський Союз наклав санкції на російського пілота Формули-1 Микиту Мазепіна. Санкції були накладені через батька Микити – Дмитра Мазепіна, який є впливовим російським олігархом та вважається головним спонсором діяльності сина, як гонщика. Батька Мазепіна в ЄС назвали "членом наближеного оточення" Путіна.

Однак суд ЄС у новому рішенні заявив, що Микита Мазепін буде виключений з санкційного списку, адже покинув команду, яка могла отримувати фінансування від Дмитра Мазепіна. Це пов’язано з тим, що Європейський Союз вимагає існування прямого зв’язку, що виходить за межі простих сімейних стосунків.

"Я дуже задоволений сьогоднішнім рішенням і вдячний Європейському суду за справедливий розгляд моєї справи", - сказав Мазепін.

Також Мазепін скасував санкції, які йому забороняли брати участь у Формулі-1 від ЄС та Канади. Однак, російський автогонщик не повідомив, чи збирається повертатись до елітних перегонів. Наразі керівний орган перегонів FIA дозволяє брати участь у своїх змаганнях спортсменам з Росії та Білорусі, однак лише в якості нейтральних автогонщиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв обурений рішенням МОК допустити російських спортсменів до Олімпіади з певними умовами.

Також "Коментарі" писали про Індію, яка відмовилася від контрактів з компанією "Роснєфть" через нові санкції.