Українські народні обранці створили окремий спорт: причиною стали "Ігри та Перемога непокорених"

Українські депутати створили спорт ветеранів війни "за" проголосували 340 депутатів за мінімально необхідних 226

У вівторок, 15 лютого, відбулось засідання Верховної Ради України. На ньому депутати проголосували за створення окремого спорту – спорту ветеранів війни. За цей законопроект зелену кнопку натиснули 340 народних обранців.

Як повідомляють Українські Новини, "законопроектом передбачається визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту - спорту ветеранів війни для залучення ветеранів війни та членів їх сімей до занять певним видом спорту, їхньої участі у міжнародних та інших спортивних заходах, з метою їх психологічної та соціальної адаптації. за допомогою спортивної діяльності, підготовки спортивних команд ветеранів війни до всеукраїнських та міжнародних спортивних заходів", - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.

Відповідно до законопроекту, розвитку спорту ветеранів війни сприяють центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей ветеранів та осіб, на які поширюється дія закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

У пояснювальній записці зазначається, що у травні 2021 року у Києві в рамках фестивалю "Перемога непокорених" відбулися змагання для ветеранів, а влітку проходили спортивні змагання для учасників антитерористичної операції/операції Об'єднаних сил: всеукраїнські змагання "Ігри непокорених" у Черкасах (27 червня) та змагання з плавання та стрільби з лука у Кривому Розі (липень).

Наголошується, що зазначені спортивні змагання мають велике значення для соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни, однак, щоб заняття спортом стали доступними для максимальної кількості ветеранів війни, держава має забезпечити проведення таких змагань не лише у великих містах, а й в інших територіальних громадах.

Раніше, "Коментарі" розповідали про трагедію , через яку було скасовано чемпіонат світу з фігурного катання.