Чому система спорту в Україні потрапила в глибоку кризу і потребує докорінних змін

Спортивні чиновники нав'язують радянський підхід

Система українського спорту знаходиться в глибокій кризі та потребує докорінних реформ. Зокрема, це стосується результативності використання бюджетних коштів і кількості людей, залучених до спорту. Таку заяву зробив Сергій Левчук, голова Державного агентства спорту на своїй сторінці у Facebook.

"Незмінно вважаю, що система українського спорту знаходиться в глибокій кризі й потребує докорінних реформ. На жаль, для багатьох це не очевидно. Існує багато критеріїв за якими можна міряти ефективність функціонування системи. Це і результативність використання бюджетних коштів, і кількість людей залучених до фізичної активності, кількість клубів, залученість інвестицій, будівництво інфраструктури, діжиталізація і ще багато інших. Спортивні чиновники ж нав'язують нам сьогодні радянський підхід "мірятися" лише кількістю нагород. Що ж "медальний залік, так медальний залік", - йдеться у повідомленні.

Сергій Левчук пройшов неабиякий шлях спілкування з функціонерами державної спортивної системи й добре знає, що і як працює. Відтак голова Держспорту поділився своїм баченням цілей та завдань агентства й проблем, які треба вирішувати.

"Продовжуючи тему статистики, співставив кількість отриманих олімпійських медалей з бюджетом цих федерацій за останній рік та розділив суму на кількість. Відсортовано від найменшого, окрема таблиця бюджетів федерацій, що залишились без нагород", - додав голова Держспорту.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з Олімпійських ігор виключили успішний для України вид спорту. В оргкомітеті літніх Олімпійських ігор 2024 опублікували список видів спорту, в яких спортсмени змагатимуться в Парижі. У списку, оприлюдненому на офіційному сайті Оргкомітету Олімпійських ігор в Парижі-2024, відсутній карате, в якому українські бійці виграли дві нагороди Токіо-2020. Замість нього внесли брейк-данс.