"Я сам собі суддя": український спортсмен через мобілізацію втік зі збірної під час турніру в Італії (ФОТО)

Артур Білан пояснив свій вчинок

Представник збірної України Артур Білан накивав п’ятами зі своєї команди в час, коли спортсмени виступали на турнірі в Італії. В цій країні відбувались змагання з вуличної риболовлі і українські спортсмени фінішували на п’ятому місці.

Про те, що втік один з професійних рибалок, повідомляє його колега по команді Данило Лясов на власній сторінці в соціальних мережах. Переписуючись з партнером Білан назвав кілька причин, чому не хоче повертатись в Україну

Як стверджує спортсмен, що втік, він прийняв рішення залишитись в Європі, бо хоче побачити брата, з яким давно не зустрічався. Ще він пише, що його дружина з маленькою дитиною не мають жити "в постійному стресі" під обстрілами в Україні.

Також Артур Білан переживає, що його можуть мобілізувати на війну, адже він має вже дві повістки і "не може вирішити питання з ними".

"А ми хочемо жити! Тим більше ми з братом не бачимося і можемо не побачитися! Це важко! Тож я, звичайно, розумію, що моя кар’єра в Україні закінчена. Але це моє життя і мені в ньому жити, і я сам собі суддя!" — пише втікач.


При цьому, вже ранком сторінка Данила Лясова була закрита, її можуть переглянути тільки його друзі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що український спортсмен підіграв російській пропаганді. Український чемпіон з шахів Юрій Кузубов потис руку гросмейстеру з Росії Владиславу Артем’єву під час турніру на острові Мен, що у Великобританії. Незадовго до того Федерація шахів України рекомендувала українцям не тиснути руки представникам РФ на змаганнях.

Стало відомо, що Кузубов потис руку росіянину Артем’єву перед початком та після закінчення партії 7-го туру турніру Grand Swiss. В результаті українець, що грав білими, переміг з Росії.