Анна Васюк протягом дня встановила два рекорди України

Тепер українка мріє побити світовий рекорд у вправі "дамбл"

Спортсменка з Харкова продовжила встановлювати рекорди України. За один день Анна Васюк встановила аж два нових. Про це повідомили у прес-службі Департаменту сім'ї та молоді Харківської міської ради.

Анна Васюк, Маргарита Кучина та Ольга Лящук у Івано-Франківську встановили Національний рекорд у вправі "трак-пул" у неділю, 8 серпня.

"Троє професійних спортсменок спробують протягнути на максимальну відстань максимальну кількість бетонозмішувачів. Аналогів даного рекорду досі не було в Україні, Європі, світі", - написав у Facebook представник "Національного реєстру рекордів України" та віце-президент ФНАУПК Валерій Газаєв.

Українкам вдалося зрушити з місця автомобілі загальною вагою 78 тонн 138 кг й протягнути автомобілі на відстань шість метрів.

Того ж дня Анна Васюк встановила ще один рекорд у вправі "дамбл" - підняла однією рукою гантель вагою 67,5 кг. Минулого місяця вона піднімала гантель вагою 64,5 кг, однак тепер побила власний рекорд і встановила абсолютний. О Анна претендує на світовий рекорд й хоче підняти однією рукою 75 кілограмів заліза.

"Вітаємо Анну Васюк з встановленням нового абсолютного рекорду України в піднятті гігантського дамблу серед жінок! 67,5 кг - новий рекорд України! Снаряд був зважений, а рекорд офіційно зафіксований. Ми впевнено йдемо до абсолютного світового рекорду", - написав Валерій Газаєв.


Рекордсменка прокоментувала свої здобутки у соцмережі Instagram.

"Я безмежно рада! Дякую Вам дівчатка за все!", - написала Анна.
Зазначимо, що Анна має на своєму рахунку чимало перемог. Харків'янка має звання ELITE атлета з армліфтингу (WPL/APL) та володарки Кубка світу з кросліфтінгу. А ще вона двічі ставала чемпіонкою України з богатирського багатоборства та здобула декілька Кубків України з богатирського багатоборства (UFSA) і з перетягування канату.

Тепер Анна поїде до Сполучених штатів на турнір World Strongest Woman.

Як писав портал "Коментарі", Жан Беленюк привіз "золото" з Олімпійських ігор.