Як жіноча російська збірна з гандболу осоромилась на Олімпіаді-2020

Російські спортсменки продемонстрували безхребетність своєї команди в матчі з сильним суперником

Жіноча збірна Росії з гандболу розгромно програла національній команді Швеції в другому матчі групового етапу на літній Олімпіаді - 2020 в Токіо. Про це повідомляє Lenta.

У своєму першому матчі в рамках Олімпіади російські гандболістки зіграли внічию з Бразилією (24:24), але вже другий поєдинок з командою Швеції став для росіянок справжнім жахом. Матч пройшов під диктат дівчат з півночі, які з легкістю розгромили збентежених суперниць, розкривши всі недоліки конкуренток.

"Зараз потрібно зробити висновки: те, чого ми побоювалися, відбулося. Нам забивали дальніми кидками з відривів. Весь перелом в цьому. Було багато невиправданих вилучень, грали багато в меншості. Плюс наша реалізація - і в першій грі, і сьогодні вона була не на висоті. Трохи більше 50 - це, звичайно, мало. Дуже слабко", - заявив тренер збірної Росії Олексій Алексєєв.

На думку наставника жіночої команди, його підопічні виглядали просто безпорадно.

"Шведи були хороші, а ми в якихось моментах виглядали просто безпорадно. Крім того, як кинути з місця, часто не знаходили", - додав Алексєєв.

Збірній Росії на груповому етапі ще треба зустрітися з командами Угорщини, Франції та Іспанії.

"Шведки дуже сильні, ми чекали такої гри від них, але розвалилися. Вихід до чвертьфіналу під питанням? Сильні суперники, так, наступна гра з Угорщиною, Францією, Іспанією. Нам потрібна впевненість - ми починаємо сипатися командою, у нас немає лідера", - резюмував тренер росіянок.

Нагадаємо, що на Олімпіаді-2020 постійно виникають скандали через допінг із російськими спортсменами. Цього разу в "допінговий" скандал потрапили російські веслярі. Так, після взяття проби медики підтвердили наявність в їх крові заборонених препаратів, тому в РФ прийняли рішення зняти всю команду з Олімпійських ігор.