Встановлено новий рекорд України за кількістю виграних медалей на Олімпійських іграх

Ольга Харлан встановила олімпійський рекорд України за числом виграних медалей.

Шаблістка Ольга Харлан стала найбільш титулованою українською спортсменкою на Олімпійських іграх. Українка на Олімпіаді у Парижі здобула дві нові нагороди збільшивши загальну кількість медалей до шести, що перевершило попередній рекорд України.

Збірна України з фехтування перемогла у фіналі Олімпійських ігор у Парижі команду з Південної Кореї та отримали перше золото для України на цьогорічних змаганнях. Крім того, медаль стала шостою в активі української шаблістки Ольги Харлан, що зробило її рекордсменкою за кількістю нагород на Олімпійських іграх серед українських спортсменів.

Попередньою рекордсменкою на Олімпійських іграх була плавчиня Яна Клочкова, яка має п’ять олімпійських медалей. Харлан на початку Олімпіади виборола бронзу в індивідуальних змаганнях та повторила рекорд Клочкової, а тепер перевершила українську спортсменку.

Харлан у своєму активі має дві золоті медалі за командні змагання, які Україна виграла на Олімпіаді у Пекіні-2008 та Парижі-2024. Одне срібло у фехтувальниці за командний турнір у Ріо-2016. Ще три бронзи Харлан виграла в особистому турнірі на трьох Олімпійських іграх: Лондон-2012, Ріо-2016, Париж-2024.

Крім того, Харлан встановила ще один рекорд – вона стала першою українською спортсменкою, яка здобула медалі на чотирьох різних Олімпіадах.

Хто вигравав найбільше медалей на Олімпійських іграх серед українських спортсменів:

  • - Ольга Харлан – 6 (фехтування: 2 золоті медалі, 1 срібна, 3 бронзові);
  • - Яна Клочкова – 5 (плавання: 4 + 1);
  • - Інна Осипенко-Радомська – 4 (веслування на байдарках: 1 + 2 + 1);
  • - Олена Костевич – 4 (стрільба: 1 + 0 + 3);
  • - Лілія Подкопаєва – 3 (спортивна гімнастика: 2 + 1 + 0);
  • - Юрій Чебан – 3 (веслування на каное: 2 + 0 + 1);
  • - Руслана Таран – 3 (вітрильний спорт: 0 + 1 + 2).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Олімпіаді вивісили український банер. На ньому було чотири слова, які розлютили росіян.

Також "Коментарі" писали про призові українських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі.