Український гімнаст відмовився виступати на турнірі через участь спортсмена рф

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) заборонила російським і білоруським гімнастам виступати на змаганнях під своєю егідою

Ілля Ковтун знявся з фіналу клубного чемпіонату Італії зі спортивної гімнастики в найвищій лізі А1, що відбудеться 21-22 травня в Неаполі під патронатом Федерації гімнастики Італії. Про це повідомили в Міністерстві молоді та спорту України.
18-річний лідер української збірної України зі спортивної гімнастики відмовився від участі в змаганнях через те, що до змагань був допущений триразовий чемпіон світу та олімпійський чемпіон росіянин Артур Далалоян.
Міжнародна федерація гімнастики (FIG) заборонила російським і білоруським гімнастам виступати на змаганнях під своєю егідою, однак Федерація гімнастики Італії досі не виступила з чіткою позицією щодо відсторонення росіян і білорусів.
Поважаючи рішення Іллі Ковтуна, клуб українського гімнаста візьме участь у чемпіонаті без заміни спортсмена. Наразі українська команда тренується в клубі Palestra Ginnastica Ferrara.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шевченко та інші легендарні футболісти зіграють в благодійному матчі на підтримку біженців з України. Легендарний український футболіст і колишній тренер національної збірної України Андрій Шевченко вийде на поле італійського стадіону "Сан-Сіро" у якості гравця. Разом з ним у матчі зіграють кілька легендарних футболістів. Футбольний матч пройде 23 травня. Його організовує екс-гравець "Інтера" Самюель Ето’О, у футбольному поєдинку також візьмуть участь Ліонель Мессі, Жуліо Сезар, Хав’єр Дзанетті, Франческо Тотті, Пауло Дібала, Андреа Пірло, Філіппо Індзагі, Веслі Снейдер та інші.