Український боксер переміг українця, який залишив країну та взяв громадянство Угорщини

Представник України Олександр Хижняк здолав угорського боксера Пилипа Акілова на Олімпіаді.

У четвертий день Олімпійських ігор у Парижі пройшли змагання з боксу у вазі 80 кг. Україну у цій дисципліні представляв Олександр Хижняк – боксер, який отримав олімпійську ліцензію за перемогу на Європейських іграх-2023. Його суперником став уродженець України з громадянством Угорщини.

Першим суперником Олександра Хижняка на Олімпіаді у Парижі став представник Угорщини Пилип Акілов, який виїхав з окупованого Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення, а згодом отримав угорське громадянство.

На Олімпіаді бокс проходить у форматі трьох раундів по три хвилини. У першому судді дали перевагу Пилипу Акілову – 3:2. Другий раунд був за представником України. У вирішальному третьому раунді Олександр Хижняк завдав серії ударів по представнику Угорщини та за роздільним рішенням суддів здобув перемогу.

"Нічого не можу сказати. Гарний бій. Як сприйняв те, що мені випав Хижняк? Знав, що таке буде, бо це Олімпійські ігри, тут всі гарні бійці. Це великий рівень змагань. Гадаю, що всі мене розуміють, відчуваю себе погано. Але така воля Бога, значить, я на це заслужив", - прокоментував свою поразку Акілов.

Завдяки перемозі над Акіловим Олександр Хижняк пройшов в ¼ фіналу, де зустрінеться з бразильським боксером Вандерлеєм Де Соуза Перейрою. Бій на Олімпіаді запланований на 2 серпня 22:36.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час виступу на Олімпійських іграх української тенісистки Еліни Світоліної вивісили банер, який розлютив росіян.

Також "Коментарі" писали про першу медаль України на Олімпійських іграх у Парижі.