Українські біатлоністки завоювали "бронзу" на Чемпіонаті світу (ФОТО)

Від лідера перегонів українки відстали менше, ніж на 10 секунд

Українська національна жіноча збірна завоювала третє місце на Чемпіонаті світу з біатлону 2021 року. Змагання відбулося 20 лютого в Словенії, повідомляє "5 канал".

Спортивний чемпіонат приймає словенське місто Поклюк. Українські біатлоністки демонстрували неабияку вправність і під час лижних перегонів, і на "вогневому рубежі". Як результат — почесна "бронза", із відставанням від лідера, команди Норвегії, всього на 9,2 секунди.

Всього естафетну трасу представницям нацзбірної Анастасії Меркушиній, Олена Підгрушній, Дар’ї Блашко та Юлії Джимі вдалося подолати за 1 годину, 10 хвилин та 48 секунд. При цьому дівчата використали всього 7 додаткових патронів при стрільбі (для порівняння, переможці-норвежці — 11).


"Срібло" вдалося завоювати збірній Німеччині, які фінішували на 8,8 секунд пізніше, аніж норвежки. Всього участь у естафеті взяли представники 23 національних команд.

Чоловіча ж збірна з біатлону, на жаль, до почесної трійки дістатися не змогла. На аналогічній трасі українці досягли фінішу лише п’ятими. Хоча, як повідомляють ЗМІ, хлопці продемонстрували під час естафети свій найкращий результат і за часом, і за точністю влучання у ціль у спортивному сезоні 2021 року. Серед чоловіків-біатлоністів першими знову стала команда Норвегії. Другими фінішували шведи, а третіми — росіяни.

Слід зазначити, що Чемпіонат світу з біатлону все ще продовжується. На неділю, 21 лютого, запланований черговий етап змагання — гонки із масовим стартом. Побажаємо українській збірній успіхів!

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що голову комітету Олімпійських Ігор звільнили з посади через сексистські висловлювання.

Також на порталі можна дізнатися розміри зарплатні знаменитого футболіста Мессі, якого визнано "найдорожчим" спортсменом в історії.