Стало відомо, хто із українських біатлоністок зможе підмінити збірницю, під час Олімпіади-2022

Олена Білосюк зможе повернутися до команди лише після здачі двох негативних тестів

Як стало відомо, українська біатлоністка Анастасія Меркушина вилетить на Олімпійські ігри-2022 до Пекіна 5 лютого. Як повідомляє suspilne.media, наразі невідомо, чи буде вона змагатися, чи ні. Річ у тім, що Анастасію викликали як можливу заміну Олени Білосюк, яка здала позитивний тест на коронавірус.

Комітет Олімпіади заявив, що до нього звернулася тренерська рада Федерації біатлону України з проханням додати Анастасію Меркушину до складу олімпійської збірної. Але не дивлячись на це, вона все рівно має статус "резервної".

Національний Олімпійський комітет дозволив. Тож лідерка збірної зможе вирушити до Пекіна 5 лютого: після двох негативних ПЛР-тестів з різницею в 24 години. Тим не менш, остаточне рішення щодо того, чи братиме Меркушина участь у олімпійських гонках, ухвалюватиме тренерська рада. Все буде залежити від здоров'я Білосюк.

Також НОК додав, що капітанка команди ізольована. Вона проходить щоденне тестування та має постійну підтримку від лікаря команди.

Яка ситуацію з коронавірусом у збірній України з біатлону

Олена Білосюк стала першою спортсменкою збірної України, яка задала позитивний тест на Олімпійських іграх. Також, на самоізоляції через позитивний тест також перебуває головний тренер чоловічої збірної з біатлону Юрай Санітра. Також коронавірсу виявили в сервісмена команди, а потім – у фізіотерапевта. А хибнопозитивний тест здав помічник Санітри Ігор Ященко.

Отже, 5 лютого на Олімпіаді відубедться перша біатлонна гонка – змішана естафета. А вже через два дні відбудеться перший, особистий старт жіночої індивідуальної гонки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що на Олімпіаді у Пекіні українська спортсменка заразилася коронавірусом.