"Спорт, мать вашу, поза політикою!": Призер Олімпіади Горуна підтримав Магучіх

Ярослава Магучіх і її російська колега Марія Ласіцкене зробили спільні фото після змагань зі стрибків у висоту

Бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна вирішив підтримати іншого бронзового призера Ярославу Магучіх, яка обнялась з представницею Росії Марією Ласіцкене на п'єдесталі під час церемонії нагородження. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на пост Горуна в Facebook.

Обурившись критикою Ярослави Магучіх через безглуздий знімок Горуна написав: "Спорт, мать вашу, поза політикою !!! Спорт - це вид діяльності. Для більшості спортсменів національної збірної України це професія і справа життя. Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою".

Далі Станіслав Горуна спробував пояснити, що спорт - це особливе ремесло, якому спортсмен віддає все своє життя, вкладає багато часу і сил, щоб домогтися позитивного результату. І фото під час церемонії нагородження з противником - це теж частина цього ремесла. На п'єдесталі можуть опинитися тільки кілька атлетів, які стали кращими і немає ніякого іншого сенсу і причини для криків "зрада".

За словами українського каратиста, в той момент, коли спортсмени на п'єдесталі обіймаються - проявляється повага і зароджується міцна дружба. Горуна погодився з тим, що можна критикувати спортсменів за політичні прояви, але не можна змішувати особисте з політикою.

Разом з тим, український параолімпієць Андрій Демчук в коментарі до посту Горуни розкритикував його позицію, заявивши, що подобається це комусь чи ні, але все змішано з політикою, адже кожна людина - представляє тут чи іншу країну і вона добре це розуміє. Також параолімпієць нагадав, що у Магучіх контракт з ВСУ, а між Україною і Росією йде неоголошена війна.

Нагадаємо, після того, як фото дружніх обіймів українки Магучіх і росіянки Ласіцкене облетіли інтернет, в Україні виник величезний резонанс. Більшість користувачів соцмережі не схвалили такий емоційний вчинок спортсменки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - український плавець Михайло Романчук приніс нашій збірній на Олімпіади-2020 першу срібну медаль.