Скандал на Олімпіаді: спортсмен ґвалтував 12-річну, а тепер бере участь у змаганнях

Олімпійський комітет допустив до участі у змаганнях в Парижі нідерландського волейболіста Стівена ван де Вельде, який відсидів за зґвалтування неповнолітньої.

29-річний нідерландський спортсмен Стівен ван де Вельде викликав скандал своєю присутністю на Олімпіаді – він раніше був засуджений за потрійне зґвалтування 12-річної дівчини. Однак замість чотирьох років відсидів рік і тепер буде брати участь на Олімпійських іграх у Парижі.

Стівен ван де Вельде у 2014 році познайомився у Facebook з 12 річною дівчиною з Великої Британії. Згодом він приїхав до її будинку, де тричі вчинив зґвалтування неповнолітньої. Тоді 19-річний хлопець знав вік дівчини та представився на два роки молодшим.

У 2016 році Стівена ван де Вельде засудили до 4 років позбавлення волі у Великій Британії, а суддя заявив, що хлопець зруйнував свою мрію виступити на Олімпіаді. Однак завдяки договору між країнами Стівена було відправлено до Нідерландів, де йому змінили вирок відповідно до нідерландського законодавства.

Після року перебування у статусі в’язні Стівен ван де Вельде вийшов з в’язниці та заявив, що це була найбільша помилка в його житті. Після коментарів Стівена, Нідерландська волейбольна асоціація дозволила йому продовжити кар'єру пляжного волейболіста.

Включення Стівена ван де Вельде до Нідерландської збірної викликало суперечки, як у Нідерландах, так і серед інших учасників Олімпійських ігор. Нідерландський національний комітет вжив додаткових заходів, зокрема він не буде жити в Олімпійському селищі, а також йому заборонили брати участь у конференціях після своїх матчів та давати інтерв’ю під час Олімпійських ігор.

Попри те, що багато хто виступив проти участі Стівена ван де Вельде на Олімпіаді, також були ті, хто його підтримав. Британська спортсменка Пола Редкліфф вирішила побажати йому удачі і сказала, що нідерландський спортсмен не повинен бути покараний двічі за свої минулі вчинки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шпигунський скандал перед Олімпіадою. Французькі правоохоронці затримали громадянина Росії, який планував "спровокувати військові дії"

Також "Коментарі" писали про австралійського спортсмена, який вирішив ампутувати собі палець, щоб взяти участь на Олімпійських іграх.