Олімпійський віцечемпіон Олександр Абраменко поділився враженнями щодо свого виступу

Олександр Абраменко розповів про забобони спорстменів та змагання на Олімпіаді

Українець, що здобув перше олімпійське срібло в спорті в 2022 році, поділився переживаннями та емоціями. Олександр Абраменко говорить, що він почувається щасливим отримати нагороду в такий знаменний день для України. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету.

Віцечемпіон Олімпійських ігор в Пекіні-2022 з фристайлу говорить, що змагання були дуже важкими для спортсменів. Вплинула й погода, й епідемічна ситуація з коронавірусом. Олександр зазначає, що відчує радість за те, що йому вдалося успішно виконати потрійне сальто.

"Україно, дякую за підтримку! Ця медаль для всієї нашої країни та кожного українця!", - додав фристайліст.

Спортсмен зазначив, що на особистому прикладі розвіяв міф щодо прапороносців збірної. Раніше вважалося, що нести прапор - це погана прикмета. Однак тепер, з огляду на здобуту медаль, навпаки це стало дуже фартовим, " це велика честь та гордість", пояснив Олександр.

Нагадаємо, що 16 лютого на змаганнях з фристайлу "лижна акробатика" українець здобув 116,50 балів та поступився китайцю Ці Гуанпу. Виконавши потрійне сальто з п’ятьма гвинтами Олександр виборов срібну медаль на Олімпійських іграх - першу для української збірної.

Втім, його приземлення в суперфіналі було неідеальним, але інші спортсмени набрали ще менше очок за сальто.

Олександр Абраменко вдруге виборов медаль на зимовій Олімпіаді (перша в 2018 році) та прославив свою державу. Готував до змагань спортсмена головний тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв.

За словами тренера Аблаєва, пекінське "срібло" далось важче за медаль в 2018 році. Адже змагання були надто складні. Команда з фристайлу наполегливо готувалася до змагань, але потім спортсмени захворіли й це "було великим ударом і для спортсменів, і для всіх тренерів". Українці до останнього не знали, чи зможуть виступити на індивідуальних змаганнях.

Як повідомляв портал "Коментарі", на зимових Олімпійських іграх в Пекіні відбувся фінал змагань у чоловічій лижній акробатиці, де виступив олімпійський чемпіон 2018 року. На рахунку української збірної 16 лютого з'явилася перша срібна медаль.