Найкращі спортсмени України 2021 року

Всього одинадцять спортсменів

Цей рік, на відмінну від пандемійного 2020-го, видався багатим на спортивні події. Цього року відбулася Олімпіада та футбольне Євро, всі перенесені чемпіонати світу та Європи. Українським спортсменам вдалося продемонструвати дух та незламність, борючись з найкращими спортсменами світу. Інформаційно-спортивний сайт sport.24tv.ua обрав найкращих українських спортсменів року, що минає.

Жан Беленюк

Жан Беленюк виборов єдину золоту нагороду для України на Олімпійських іграх в Токіо. У фіналі українець боровся із триразовим призером чемпіонатів світу Віктором Лорінцем із Угорщини. Зустріч завершилася із рахунком 5:1 на користь українця.

Дарія Білодід

20-річна киянка Дарія Білодід у перший день після відкриття Олімпійських ігор-2020 у Токіо здобула першу нагороду для збірної України – бронзову, у дзюдо.


На жаль, у півфінальній сутичці Білодід поступилася господарці змагань Фуні Тонакі, яку вже перемагала у Токіо, у вирішальному двобої ЧС-2019.

Михайло Романчук

На Олімпіаді в Токіо Михайло Романчук здобув дві медалі (таке вдалося чотирьом спортсменам): срібну медаль на дистанції 1500 метрів та "бронзу" на дистанції 800 метрів.

Він приніс Україні перше "срібло" на Олімпіаді-2020. Романчук приніс Україні перші Олімпійські медалі в плаванні за 17 років.

Людмила Лузан

Урожайним на медалі був 2021-й для каноїстки Людмили Лузан. Спочатку вона встановила історичний результат на чемпіонаті Європи, де виборола чотири нагороди, з них дві "золоті".


Після цього феєрила на Олімпіаді, де стала срібною призеркою у каное-двійка на дистанції 500 метрів та бронзовою призеркою на 200 метрів у каное-одиночці.

Олена Старікова

У 2021 році Олена Старікова стала срібною призеркою Олімпійських Ігор в Токіо, здобувши медаль в індивідуальному спринті. Медаль Старікової є особливою, адже на велотреку наші спортсмени здобували медаль ще на Олімпіаді у Пекіні 2008 року.

На Олімпіаді у Токіо Олена Старікова також чудово виступила у дисципліні кейрін, здобувши високе четверте місце.

Старікова – єдина представниця України, яка цього року успішно дебютувала у першій в історії Лізі Чемпіонів UFI з велотреку.

Ілля Ковтун

Українець Ілля Ковтун став сенсацією цьогорічного чемпіонату світу. 18-річний гімнаст виборов бронзову нагороду у багатоборстві. І це вдруге в історії України. Раніше медаль у багатоборстві вдавалося завоювати лише Олегу Верняєву.


Також у 2021 році Ковтун виграв "бронзу" на дорослому чемпіонаті Європи. Але історичною подією стала назва одного з елементів на паралельних брусах ім'ям гімнаста. Цей елемент складається з перевороту назад з упору на руках та повороту на чверть обороту до бруса.

Олександр Хижняк

На Олімпійських Іграх у Токіо український боксер Олександр Хижняк завоював "срібло" у ваговій категорії до 75 кілограм.

Андрій Ярмоленко

Ефективна гра Андрія Ярмоленка цього року добре ілюструє успіхи футбольної збірної цього року – вихід до чвертьфіналу Євро-2020 та показаний характер наприкінці відбірного циклу до чемпіонату світу, який дозволив "синьо-жовтим" вийти до раунду плей-офф.


Цього року ветеранові української збірної підкорилося досить солідне досягнення – слідом за Анатолієм Тимощуком, Андрієм Шевченком та Русланом Ротанем він зіграв 100-й матч у її складі.

Юрій Захареєв

Боксер Юрій Захареєв здобув єдину нагороду України на чемпіонаті світу. Попри те, що для українця це була дебютна світова першість, у фіналі він переміг досвідченого Вадима Мусаєва – представника команди ФБР (Федерація боксу Росії).

Ярослава Магучіх

Українка Ярослава Магучіх виграла бронзову медаль у стрибках у висоту на Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

19-річна українка показала результат в 2,00 м. Перемогла триразова чемпіонка світу росіянка Марія Ласіцкене (2,04 м), "срібло" у австралійки Ніколи Макдермот – 2,02 м

Олександр Усик

Олександрк Усик завоював місце у списку найбільш успішних українських спортовців завдяки знаковій перемозі, яку 34-річний професіонал виборов у ніч на 26 вересня у Лондоні.


На арені Tottenham Hotspur, за присутності близько 67 тисячі глядачів, Олександр Усик переміг британського опонента Ентоні Джошуа, забравши його чотири чемпіонські пояси у найпрестижнішій надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що Українська хокейна Суперліга просить Бубку та Гутцайта розібратися у конфлікті з Федерацією хокею.