На Олімпіаді вивісили український банер: чотири слова розлютили росіян

Одне українське гасло на банері настільки роздратувало росіян, що вони закликають провести спеціальне розслідування на Олімпіаді.

Українська тенісистка Еліна Світоліна у другому раунді Олімпійських ігор зустрілась з американською тенісисткою Джесікою Пегулою. Під час матчу на трибунах з’явився банер українських вболівальників, який викликав роздратування в Росії. Російські політики вимагають втручання Міжнародного олімпійського комітету.

Еліна Світоліна здолала шосту ракетку світу Джесіку Пегулу у трьох сетах - 4-6, 6-1, 6-3. Як виявилось гра українки викликала дискусії в Росії, попри те, що жоден російський канал не транслює Олімпійські ігри. Причиною став банер українських вболівальників на стадіоні з написом "Слава Україні! Героям слава!".

Особливе невдоволення у росіян викликало гасло, яке за їх словами нібито порушує деякі положення Олімпійських ігор, а саме заборону будь-яких політичних, релігійних та расових демонстрацій.

Роздратування досягнуло не лише звичайних росіян, але й політиків. Член комітету Держдуми з фізичної культури та спорту Дмитро Свищев заявив про націоналістичні прояви через український банер та закликав вдатись до розслідувань з залученням поліції.

"Заборона єдина і діє для всіх сторін. Тому подібний прояв політичної активності з націоналістичними гаслами має бути розслідуваний МОК та оргкомітетом, а за потреби - правоохоронними органами Франції", - заявив Свищев.

Олімпійський комітет не відреагував на скарги Росії.

Еліна Світоліна після перемоги над Джесікою Пегулою потрапила в 1/8 фіналу Олімпіади, де зустрілась з чеською тенісисткою Барборою Крейчиковою. Українка програла у трьох сетах та завершила свій виступ на Олімпійських іграх.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська фехтувальниця Ольга Харлан пояснила, чому на Олімпіаді обійняла росіянку, яка виступає за збірну Азербайджану.

Також "Коментарі" писали про 13 країн, яким заборонили виступати на Олімпійських іграх.