ЇЇ звинувачують, що вона чоловік, який б'є жінок на Олімпіаді: батько не витримав та показав остаточний доказ

Батько алжирської бексерки розповів, чи насправді Іман Хеліф трансгендер та показав докази у вигляді фотографій та свідоцтва про народження.

Навколо боксерки з Алжиру Іман Халіф розгорівся справжній скандал за її участь на Олімпійських іграх у Парижі. Вона минулого року провалила "гендерний тест", нібито являється трансгендером та через високий рівень тестостерону має перевагу над жінками у боксі. Попри те, що МОК запевнив, що алжирська боксерка пройшла всі необхідні правила для участі в Олімпіаді, це не переконало частину громадськості. Тепер заговорив батько Іман Хеліф, який показав її дитячі фотографії, а також свідоцтво про народження.

Італійська боксерка Анджела Каріні зупинила поєдинок після 46 секунд бою з Іман Хеліф. Спочатку боксерка заявила, що побоялась за своє здоров'я і відмовилася від подальшого бою, не потиснувши руку суперниці в кінці змагань. Пізніше Каріні розповіла, що збирається вибачитися перед Хеліф за свою поведінку.


Іман Хеліф перемогла Анджелу Каріні на Олімпійських іграх у Парижі

Інцидент привернув увагу громадськості. Особливо, коли стало відомо, що Іман Хеліф була дискваліфікована Міжнародною федерацією боксу (IBA) проваливши так званий "гендерний тест" перед боєм за золото на Чемпіонаті світу 2023. У МОК відреагували на критику та заявили, що спортсменка стала жертвою раптового і свавільного рішення IBA.

"Кожна людина має право займатися спортом без дискримінації. Усі спортсмени, які беруть участь у турнірі з боксу на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року, дотримуються вимог змагань та правил участі, а також усіх медичних правил, встановлених підрозділом боксу в Парижі 2024 (PBU)", - заявили у МОК.

Також у МОК наголосили, що рішення IBA було прийнято лише генеральним директором IBA - росіянином Умаром Кремльовим. "Гендерний тест" вирішили зробити на кінцевій стадії чемпіонату та без пояснень за якими параметрами Іман Хеліф не пройшла його. Кремльов також не надав доказів своїх слів, що Хеліф нібито є чоловіком.

МОК вказують, що Хеліф брала участь на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо та інших міжнародних турнірах, де її допускали до змагань, як і інших учасниць. Крім того, минулого року МОК позбавив IBA статусу глобального керівного органу з боксу через низку проблем, зокрема суддівство, реформу управління та проблеми етики.

Попри те, що Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив заяву, скандал навколо боксерки зберігається. Її батько Амар Хеліф під час розмови з іноземною пресою запевнив, що його донька народилась дівчинкою. На доказ він показав не тільки її дитячі фотографії, а й свідоцтво про народження.

"Нападки на неї є аморальними та несправедливими. Іман любила спорт з дитинства. Вона грала у футбол із шести років. Ці критики та плітки мають на меті дестабілізувати її. Вони не хочуть, щоб вона стала чемпіонкою", – сказав батько босерки та вказав на свідоцтво про її народження - "Це офіційний документ нашої родини, 2 травня 1999 року, Іман Хеліф, жінка. Це написано тут, ви можете це прочитати, цей документ не бреше".

Батько Іман Хеліф показує її дитяче фото

Немає жодних свідчень того, що Іман Хеліф є трансгендерною людиною. Попри її успіхи у боксі, Хеліф неодноразово програвала в боях і поки що не ставала чемпіонкою світу чи олімпійською чемпіонкою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал на Олімпійських іграх, куди допустили до участі спортсмена, який раніше зґвалтував 12-річну дівчину.

Також "Коментарі" писали про українську фехтувальницю Ольгу Харлан, яка обійняла колишню росіянку на Олімпіаді у Парижі.