Чоловік з футболкою на підтримку України намагався зірвати фінал забігу на 100 м на Олімпіаді

Громадянин Австралії вирішив незвичним способом підтримати Україну та намагався зірвати забіг на 100 метрів на Олімпійських іграх.

Поліція Франції взяла під варту 24-річного австралійця, який привернув увагу перед початком фіналу чоловічого бігу на 100 метрів на Олімпіаді в Парижі. Чоловік намагався вибігти на бігову доріжку та мав на своїй футболці написи "Free Ukraine" та Free Palestine".

Австралієць, який організував акцію на підтримку України та Палестини був зупинений стюардом перед тим, як спробував вибігти на бігову доріжку стадіону "Стад де Франс". Інцидент не потрапив на камери офіційної трансляції, однак у соціальних мережах поширилось відео, де стюарди притискають чоловіка до землі на краю бігової доріжки.

"Була спроба вторгнення на поле під час фіналу на дистанції 100 метрів. Приватна охорона відреагувала дуже добре. Вони добре підготовлені, вони суворі, вони професійні, і поліція робить чудову роботу", - сказав головний організатор Олімпіади Тоні Естанге.

Попри те, що для відновлення змагань спортсмени чекали кілька хвилин, Естанге применшив інцидент та заявив, що затримка виявилась недовгою.

"Люди говорять про чотири хвилини, але мені сказали, що це було не більше ніж півтори хвилини", - заявив Естанге.

Після затримання 24-річний австралієць перебуває під вартою поліція, яка займається розслідуванням інциденту.

Перемогу у бігу на 100 метрів здобув американець Ноа Лайлз. Легкоатлет випередив найближчого переслідувача на 0,005 секунд.

Раніше портал "Коментарі" писали, що на Чемпіонаті світу у Катарі на футбольне поле вибіг чоловік зі знаком супермена на футболці та написом Save Ukraine.

Також "Коментарі" писали, що під час тенісних змагань на Олімпійських іграх з'явився український банер з чотирма словами, які викликали лють у росіян.