Цензура на Олімпіаді: українську спортсменку змусили видалити національний напис

"I am Ukrainian": МОК цензурує українську каноїстку на Олімпіаді

Українська каноїстка Анастасія Рибачок зіткнулася з несподіваною вимогою організаторів Олімпійських ігор. Її попросили видалити напис "I am Ukrainian" зі свого човна, оскільки Міжнародна федерація каное побачила в цьому ознаки пропаганди.

Міжнародний олімпійський комітет забороняє будь-які написи на човнах, які можуть бути пов'язані з війною або політичними заявами. Це стосується не лише напису "I am Ukrainian", але й інших фраз, таких як "Stop War".


Компанія BGV Group, яка повідомила про цей інцидент, висловила своє обурення такою вимогою МОК. Вони вважають, що напис "I am Ukrainian" є виразом національної ідентичності спортсменки, а не пропагандою.

“Це — насамперед, символ віри в мене та мої можливості. Створюючи дизайн для каное, я прагнула підкреслити, що я з України і цим неймовірно пишаюсь!”, - йдеться в повідомленні.

Історія з човном і його дизайном є дуже символічною для спортсменки. І напис "I am Ukrainian" був важливим для всієї команди. Про це Анастасія неодноразово наголошувала під час пресконференції у Житомирі. Дизайн зображення на каное Анастасія Рибачок розробила самостійно, вклавши контекст надважливої самоідентичності та української незламності.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Олімпійський чемпіон Жан Беленюк заявив, що Олімпійські ігри у Парижі стануть останніми для нього як борця греко-римського стилю. За словами українського атлета, за тиждень він "йде на пенсію".