"Зозуля - фашист": український гравець знову опинився в центрі політизованого скандалу

Перехід до нового клубу для Зозулі знову ознаменувався протистоянням із ліворадикальними фанатами

Фанати "Алькоркона" виступили проти рішення клубу підписати українського форварда Романа Зозулю. Про це повідомляє AS. Через це майже узгоджений перехід футболіста знаходиться під загрозою зриву.

Після того, як фанати "Алькоркона" дізналися про намір підписати Зозулю, піднялася хвиля критики. Найбільш жорстко про це висловилися дві групи клубних ультрас.

"Роман Зозуля - не просто патріот, він - фашист, який підтримує батальйон "Азов" - українське нацистське воєнізоване угруповання. Цій людині немає місця ані в нашому клубі, ані в нашому місті. Їх ідеологія прямо суперечить нашим цінностям", - з такою заявою виступило фанатське об'єднання Sección Petaka.

Представники трибуни Peña La Previa також продемонстрували неприйняття можливого трансферу Зозулі й назвали підписання гравця помилкою для "Алькоркона".

"Людина, яка публікувала фотографії з нацистською нумерологією і підтримує фашистські формування у своїй країні, що є несумісним з цінностями терпимості та поваги, які сприяють розвитку спорту", - заявили фанати.

Зазначимо, "Алькоркон" виступає в Сегунді. Зозуля недавно покинув "Альбасете", який вилетів у третій дивізіон Іспанії.

В попередньому клубі український гравець також мав проблеми з фанатським сектором команди, який часто вигукував образи в сторону футболіста. Справа в тому, що ультрас "Альбасете", як і фанатський сектор "Алькоркон", - маргіналізовані ліворадикальні угрупування.

Перші славляться своєю любов'ю до радянського тоталітарного режиму, вивішуючи на домашньому секторі банери із зображенням Сталіна. Другі ж є послідовниками комуністичних ідей. Саме тому патріотична позиція Зозулі, який із 2014-го року займається волонтерством, викликає у місцевих ультрас хвилю негативних емоцій.

Нагадаємо, білоруський "Шахтар" із Солігорська відправив у відставку головного тренера - українця Романа Григорчука.