Як у Білорусі святкували перемогу збірної України

Білоруські вболівальники емоційно підтримали українських футболістів

Білоруські футбольні фанати в Мінську яскраво раділи перемозі збірної України з футболу над командою Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020. Про це у своєму Facebook написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Політик репостнув відео громадянина Білорусі, який зафільмував святкування голів, забитих нашою національною командою, мінськими фанами на місцевому стадіоні. Зокрема люди вигукували гасла: "Слава Україні!" та "Героям Слава!".

"Це відео більш промовисте, ніж будь-які заяви офіційного Мінська про Україну. Наочний доказ, що якою б не була політика Олександра Лукашенка, але білоруси з нами, а ми з ними", – написав Кулеба.

Також глава Міністерства закордонних справ підкреслив, що на кадрах ми можемо спостерігати справжній народний Мінськ.


Нагадаємо, що Україна здобула перемогу над Швецією з рахунком 2:1. Протистояння між збірними відбулося на стадіоні "Хемпден Парк" у шотландському Глазго. У чвертьфіналі Євро-2020 наші футболісти виступлять проти англійських. Гра відбудеться 3 липня о 22:00 за київським часом. На думку тренера збірної Андрія Шевченка, українська команда була готова до будь-якого розвитку подій, яке могло статися на шотландському стадіоні. Тренер наших співвітчизників запевняв, що суперник буде зосереджений і сильний, проте й українці - не ликом шиті.

Раніше портал "Коментарі" писав, що головний тренер "Динамо" Мірча Луческу припустив, хто може стати переможцем Чемпіонату Європи з футболу. Він вважає, що кубок отримають італійці, які змогли продемонструвати кращу командну гру.