Від букмекерських компаній до "Газпрому": спонсори команд в Лізі Чемпіонів

Букмекерські компанії стали лідерами серед команд ЛЧ з якими укладено спонсорські контракти.

17 вересня стартував оновлений формат Ліги чемпіонів 2024/25. У змаганнях беруть участь одразу 36 команд, замість 32 як було у старому форматі. Ще до початку ЛЧ було встановлено новий рекорд – 11 з 36 спонсорів команд були букмекерськими компаніями, що стало вперше в історії.

Майже третина від футбольних клубів в Лізі Чемпіонів мають спонсора букмекерську компанію. Усього з 36 команд, 11 мають спонсорські контракти з компаніями, що займаються азартними іграми. Серед них також опинився єдиний український представник в Лізі Чемпіонів – "Шахтар", у якого контракт з Favbet. Крім "Шахтаря" спонсори-букмекери в "Інтера", "Спортинга", "Селтіка" та інших клубів.

На другому місці за кількістю спонсорських контрактів з клубами з ЛЧ опинились компанії-авіалінії. З ними уклали контракти 8 клубів, зокрема "Манчестер Сіті", "Реал", "ПСЖ", "Арсенал", "Мілан" та інші.

Третьою галуззю за кількістю спонсорських контрактів з командами, які виступають в Лізі Чемпіонів стали компанії з категорії "їжа та напої" - 6 клубів. Ще дві галузі – телекомунікації та ритейл - уклали рекламні контракти з двома клубами, кожна.

По одному клубу з якими уклали спонсорський контракт мають такі галузі: страхування, музика, благодійність, фінанси, технології, коштовності та енергетика.

Саме у галузі енергетики сербський клуб "Црвена Звезда" має спонсором російську компанію "Газпром".


Інфографіка: Classic Football Shirts

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найгірша команда світу вперше перемогла в офіційному матчі.

Також "Коментарі" писали, що колишній футболіст збірної України передав футболку на аукціон для збору грошей в РФ.