Українська збірна здобула першу перемогу і зберегла шанси на вихід у плей-офф

Українська збірна після першої перемоги зберегла шанси на вихід у плей-офф футбольного ЧЄ-2024

Збірна України здобула перемогу над Словаччиною у 2-му матчі Євро-2024.

Матч завершився з рахунком 2:1. Перший небезпечний момент біля воріт України виник уже на 10-й хвилині, коли Лукаш Гараслін пробив з гострого кута, але Анатолій Трубін відбив удар ногами.

На початку поєдинку словаки діяли активніше та агресивніше, змушуючи українців більше часу проводити в захисті, ніж в атаці. Через кілька хвилин Володимир Бражко відповів дальнім пострілом, але м’яч потрапив прямо в руки Мартіну Дубравці.

Перший гострий момент біля воріт суперника виник на 27-й хвилині, коли Артем Довбик, борючись із двома захисниками, пробив по воротах, але його удар було заблоковано.

Невдовзі після цього українська збірна організувала ще одну хорошу атаку: Олександр Тимчик влучив у стійку, але гол би все одно не зарахували через пасивний офсайд Довбика.

Після перерви збірна України остаточно перехопила ініціативу, що призвело до чергового камбеку команди Сергія Реброва. На 54-й хвилині Микола Шапаренко точним ударом замкнув простріл від Олександра Зінченка, а на 80-й хвилині той же Шапаренко віддав геніальний пас за спини захисників, який майстерно використав Роман Яремчук.

Після цієї перемоги українську збірну почали вітати, хоча після першого пропущеного були песимістичні очікування. У соцмережах сумно жартували, що збірна бореться за ще одну установку "Патріот" для України. При цьому відомо, що після програшу української збірної з розгромним рахунком 0:3 у першому матчі Румунія заявила, що передає Україні ЗРК "Патріот".

Перемогу збірної вже прокоментував президент Володимир Зеленський.

"Вірити одне в одного! Підтримувати одне одного! Битися одне за одного! Це те, що має єднати кожного з нас. І зараз кожен із нас на своєму місці має боротися: за свободу, життя і за правильне сприйняття України у світі. Україна, яка бʼється. Україна, яка тримає удар і долає перешкоди. Україна, яка здатна перемагати! Саме це сьогодні робить національна збірна України з футболу. Так тримати, хлопці! Попереду надважлива битва, тож разом і до кінця!" - написав у соцмережах Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що збірна України програла свій перший матч на Євро-2024.