УАФ пропонує вибрати найкращий гол в історії збірної України: серед них два автори Андрії та один Сергій

У списку ТОП-3 значаться Андрій Шевченко, Андрій Ярмоленко та Сергій Ребров

Українська асоціація футболу з нагоди ювілею організації запустила голосування за пам'ятний влучний удар у складі національної збірної. Як повідомляє fandaу, на честь круглої дати УАФ вирішила визначити автора найкращого гола в історії "синьо-жовтих".

Спочатку була ТОП-10 голів, але після голосування вболівальників їхня кількість скоротилася до трьох.

До ТОП-3 увійшли:

– Гол Шеви у ворота збірної Росії у рамках відбору на Євро-2000. Тоді, у жовтні 2000 року, збірна України, в останньому матчі проти росіян, мала не програти, щоб спробувати своє щастя на подальший поступ до заповітного чемпіонату Європи.

У тій грі воротар збірної Росії Філімонов зробив свою ганебну помилку у кар'єрі. Після удару Шеви зі штрафного (пристойна відстань та майже на лінії ауту) російський голкіпер не втримав м'яча в руках і послав його у свої ворота.

У цьому відборі збірна Росії посіла третє місце та не пройшла далі, а українці, посівши друге місце у групі, у стикових матчах не пройшла словенців.

- гол Сергія Реброва Саудівської Аравії (4:0) на чемпіонаті світу 2006. Це був другий тур першої та єдиної світової першості для "синьо-жовтої" команди. На тому ЧС команда Олега Блохіна дійшла історичного чвертьфіналу.

– гол Андрія Ярмоленка на Євро-2020. У програшному матчі проти Нідерландів (2:3) підопічні Андрія Шевченка мало не зробили камбек.

Проголосувати за найкращий гол можна за посиланням.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, хто може покинути "Динамо" та "Шахтар" цієї зими.