Скандал на Євро-2024: Сербія може знятись з турніру через фанатів на трибунах

Сербія погрожує знятись з Чемпіонату Європу через скандування фанатів інших команд на стадіоні.

На Чемпіонаті Європи з футболу черговий скандал з вболівальниками. Під час футбольного поєдинку між збірними Албанії та Хорватії їх вболівальники об’єднались та почали скандувати на стадіоні "Убий, убий, убий серба". На це відреагував генеральний секретар сербської федерації футболу Йован Шурбатович, який вимагає покарання для обох команд.

19 червня на полях Німеччини зійшлись збірні Хорватії та Албанії, які видали інтригуючий поєдинок, який закінчився результативною нічиєю 2:2. Крім шоу на футбольному полі, вболівальники обох команд влаштували дійство і на трибунах стадіону.

В середині другого тайму албанські та хорватські фанати об’єднались у спільному скандуванні та почали викрикувати "Убий, убий, убий серба". Крім того, свої слова вболівальники продовжили популярним виразом "серба на вербу".

Інцидент також помітила Федерація футболу Сербії, яка закликала УЄФА покарати албанських та хорватських вболівальників. Крім того, президент сербської федерації футболу Йован Шурбатович не виключає, що Сербія взагалі може знятись зі турніру.

"Те, що сталося, є скандалом, і ми будемо просити в УЄФА санкцій, навіть ціною відмови від продовження змагань. Якщо УЄФА не покарає їх, ми подумаємо, як діяти далі", - сказав Шурбатович.

Наразі УЄФА не прокоментувало інцидент на стадіоні за участю вболівальників Сербії та Хорватії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Євро-204 стався скандал, коли німецький стрімінговий сервіс показав карту Європи без українського Криму.

Також "Коментарі" писали про прогноз на матч Україна - Словаччина. В кого більше шансів на перемогу в цьому поєдинку.