Роналду встановлює новий рекорд: найбільша кількість голів в історії саудівської ліги

Португальський нападник Аль-Насра Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром

Португальський футболіст Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром чемпіонату Саудівської Аравії. Роналду завершив турнір, забивши 35 голів, що стало новим рекордом ліги. Попередній рекорд утримував Абдерразак Хамдаллі, який в сезоні 2018/19 забив 34 голи.

Цей сезон чемпіонату Саудівської Аравії вже давно не тримав інтригу щодо переможця. Позиції команд у трійці лідерів були визначені задовго до останнього свистка. Незважаючи на це, фінальний матч мав особливе значення для Роналду і його клубу Аль-Наср, який обіграв колишнього чемпіона Аль-Іттіхад з рахунком 4:2.

Цей виступ не лише увічнив Роналду як майстра голів, а й відзначив його здатність зберігати високу форму, випередивши найближчого конкурента, серба Олександра Мітровіча, на 7 голів. Хоча команда Мітровіча, Аль-Хіляль, і здобула чемпіонський титул, перевершивши Аль-Наср на 14 очок, блиск Роналду в цьому сезоні не затьмарюється.

Обидві команди готуються до фіналу Кубка, що відбудеться 31 травня. У цьому матчі очікується ще одне видовище, де Роналду знову матиме шанс довести свій професіоналізм.

Нагадаємо, що український 26-річний футболіст Артем Довбик – найкращий бомбардир сезону у чемпіонаті Іспанії. В історії іспанського футболу настав знаковий момент завдяки 26-річному українському нападаючому Артему Довбику, який вивів свою команду "Жирона" на новий рівень. У своєму дебютному сезоні в Ла-Лізі Довбик не лише довів свою майстерність, а й виборов престижну нагороду — "трофей Пічічі" для кращого бомбардира чемпіонату

“Коментарі” також писали, що Golden Boy Football Benchmark оновив рейтинг найкращих молодих талантів. До рейтингу потрапили одразу двоє гравців ФК "Рух". Богдан Слюбік посідає у цьому рейтингу 67-е місце, а Євген Пастух — 82-е місце. Обидва гравці "жовто-чорних" є єдиними українцями серед 100 номінантів на престижну нагороду.