Краще за Холанда: Довбик став лідером топ 5 ліг за важливим показником

Довбик є одним з лідерів в Ла Лізі за системою гол+пас

Артем Довбик успішно проводить свій перший сезон в топовій європейській лізі. Це відмічає й аналітичний портал OptaJose, який підрахував відсоток дотиків в штрафному майданчику суперника у сезоні 2023/24 серед топ 5 ліг Європи, передають “Коментарі”.

Гравці топп'ятірки європейських ліг з найбільшим відсотком дотиків до м’яча у штрафному майданчику суперника в цьому сезоні (500+ зіграних хвилин):

  1. Артем Довбик (“Жирона”) - 34%

  2. Ерлінг Холанд (“Манчестер Сіті”) - 30%

  3. Віктор Осімхен (“Наполі”) - 26%

  4. Оллі Воткінс (“Астон Вілла”) - 25%

  5. Анте Будімір (“Осасуна”) - 24%

Травма Довбика

Українець пропустив матч з Атлетік Більбао (1:1) через пошкодження, але зараз він вже активно працює над відновленням. Його участь у тренуванні, яке було опубліковано в офіційному інстаграмі Жироні, свідчить про його готовність повернутися на поле.

Наступна гра “Жирони” відбудеться в суботу 2 грудня. Команда Мічеля Санчеса прийматиме “Валенсію”, за яку грає українець Яремчук. У випадку якщо Довбик повністю відновився від травми, а Роман отримає ігрові хвилини, ми зможемо побачити дуель двох форвардів збірної України.

Більше спортивних новин

Читайте також, що вже сьогодні луганська “Зоря” проведе свій п’ятий матч в рамках групового етапу Ліги конференцій проти “Гента”. Де та о котрій дивитися важливий матч єврокубків, повідомляють “Коментарі”.

Також зазначимо, що в листопаді збірна України з футболу зіграла два поєдинки. Поєдинок з “Лехією” був товариським та проходив за закритими дверима. А у вирішальному матчі з Італією збірній України трохи не вистачило, щоб перемогти. Яку позицію в рейтингу ФІФА Національна збірна займає після нічиї з італійцями, читайте в матеріалі “Коментарів”.