Катар планує ввести Португалію до чорного списку країн. Яка причина

Через заяви про порушення права людини в Катарі, країна планує додати Португалію в чорний список.

Керівництво Катару планує внести Португалію до чорного списку після завершення Чемпіонату світу з футболу 2022. Таке рішення прийнято катарцями через заяви офіційних осіб Португалії про порушення прав людини в їх країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Portugal Posts.

Португалія та інші країни Європи наголошували на проблемах з правами людей в Катарі. Одну з таких заяв озвучив президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза в Досі. Це відбулось в день матчу між збірними Португалії та Гани, 24 листопада. Тоді європейці перемогли з рахунком 3:2.

Після матчу керівництво країни проаналізувало слова президента Португалії та вислови про порушення прав людини інших чиновників, після чого викликали посла цієї країни. Ймовірно Португалія потрапить в чорний список після завершення Чемпіонату світу 2022. Це ускладнить дипломатичні, економічні та соціальні відносини між державами.

Марсело де Соуза під час виступу наголосив на проблемах з правами людей в Катарі, особливо з доступністю освіти для різних соціальних груп, включно з представниками ЛГБТ.

Раніше окрім державних чиновників свої претензії до режиму в Катарі висловлювали іноземні компанії. Наприклад, одні з найвідоміших брендів Данії та спонсори ЧС-2022 Carlsberg, Hummel і Stark вирішили бойкотувати футбольне свято в Катарі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий іспанський воротар Ікер Касільяс опублікував повідомлення в соціальній мережі, в якому розповів, що він є геєм.

Також "Коментарі" писали про те, чому деякі футболісти на Чемпіонаті світу в Катарі перед матчами стають на одне коліно.