Інфантіно назвав країну, яка має прийняти наступний ЧС. Вибір шокує

Президент ФІФА їздив в КНДР і хотів би провести футбольний чемпіонат світу в авторитарній країні

Президент ФІФА Джанні Інфантіно в коментарі під час промови до відкриття Чемпіонату світу в Катарі озвучив ідею, щоб наступний ЧС з футболу серед жінок був проведений в Північній Кореї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британське видання Daily Mail.

Президент ФІФА, який ймовірно переобереться на третій термін, розповів, що будь-яка країна має право прийняти чемпіонат світу з футболу. Інфантіно стверджує, що це призведе до справжніх змін, які об’єднають світ.

"Тільки залучення може принести справжні зміни. Ми - глобальна організація і хочемо залишатися організацією, яка об’єднує світ", - заявив Інфантіно

Ця промова стала відповіддю на критику ФІФА, яка проводить Чемпіонат світу 2022 в Катарі. Країну неодноразово критикували за порушення прав людина, а деякі організації та компанії бойкотували турнір в країні Близького Сходу.

Джанні Інфантіно розповів, що був в Північній Кореї, адже хотів переконатись чи готова КНДР спільно з Південною Кореєю провести Чемпіонат світу з футболу серед жінок.

"ФІФА - це глобальна футбольна організація. Ми люди з футболу, а не політики, і ми хочемо об’єднати людей", - заявляє футбольний чиновник Інфантіно.

Нагадаймо, що в Північній Кореї діє диктаторський режим Ким Чен Ина, який вже кілька місяців запускає ракети поблизу Південної Кореї та Японії. А також зазначимо, що минулий Чемпіонат світу 2018 року проходив в Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зухвалу заяву Інфантіно, який закликав перестати вести бойові дії в Україні.

Також "Коментарі" писали про заяву Білого дому, в якій повідомлялось про співпрацю між Росією та Північною Кореєю у постачанні зброї.