Глава УАФ відповів на пропозицію з Росії про проведення матчу зі збірною України

За словами глави УАФ Андрія Павелко, організація поєдинку може розглядатися тільки при наступних обов'язкових умов

Глава Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко прокоментував пропозицію члена комітету Держдуми РФ з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитра Свищева про проведення товариського матчу між збірними двох країн.

За його словами, організація поєдинку може розглядатися тільки при наступних обов'язкових умов.

"Матч може відбутися після повного відновлення територіальної цілісності нашої держави в межах міжнародно визнаних кордонів. А ще після того, як наші провідні команди, "Шахтар" і "Зоря", а також перший чемпіон і представник України в єврокубках, "Таврія", зіграють матчі чемпіонату України на своїх домашніх стадіонах - на "Донбас Арені" в Донецьку, на "Авангарді" в Луганську, на "Локомотиві" в Сімферополі відповідно. А ще після того, як там зазвучить гімн України, а також гімн Ліги чемпіонів, в якій виступає "Шахтар", а першим представником України була "Таврія", а також гімн Ліги Європи, де нашу країну представляє "Зоря", і за якими так скучили вболівальники Донецька, Луганська і Криму", - цитує Павелко Газета.ru.

Як вважає глава Української асоціації футболу, "поєдинок між збірними України та Росії в такому випадку можна буде організувати на одному з цих стадіонів. Або по черзі на кожному з них".

Як ми повідомляли раніше, легендарний воротар московського ЦСКА і збірної Росії з футболу Ігор Акінфєєв висловився в підтримку української команди на Євро-2020. Про це футболіст розповів в ефірі "коментується. Шоу". Тридцятирічного гравця сподобалося те, як грає наша національна команда. Всупереч хорошого рівня шведам з якими гравцям доведеться зустрітися в 1/8 турніру, Акінфєєв вважає, що збірна України має всі шанси на вихід в наступний етап. Також Акінфєєв відзначив високий рівень гри українського голкіпера Георгія Бущана, назвавши його "топовим".