Чи можливий футбольний матч Україна-Росія - відповідь Кремля

За словами Дмитра Пєскова, спорт повинен залишатися поза політикою

Можливість проведення матчу між збірними України і Російської Федерації на стадії плей-офф на Євро-2020 не посилить політичної напруженості між країнами. Спорт не повинен торкатися політики. Такою позицією поділився спікер Кремля Дмитро Пєсков, пише "РБК-Україна" з посиланням на ТАСС.

"Не посилить. Спорт є спорт. Нам потрібно бути вище того, щоб розпалювати якусь ненависть між росіянами і українцями", - заявив Пєсков у відповідь на запитання, чи може можлива зустріч двох команд у чвертьфіналі Євро-2020 призвести до посилення напруженості між Україною і РФ.

Нагадаємо, що Україна показала нову футбольну форму, в якій національна збірна виступить на Євро-2020 (той стартує на цьому тижні), однак її дизайн викликав гнів у російських чиновників і пропагандистів. На формі Україна зображена в її державних кордонах, включаючи тимчасово окуповані території.

На думку доктора юридичних наук, екс-постійного представника президента України в АР Крим Бориса Бабина, причини розгорнутої владою РФ і підконтрольними їй медіа істерії щодо уніформи українських футболістів раціонально пояснити досить складно.

Політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк вважає, що Україна такою формою зробила дуже вдалий спортивно-політичний крок. Читайте про це детальніше в матеріалі нашого видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незалежної журналістики в Криму більше немає - вона знищена і розтоптана. Таку заяву зробили в Міністерстві закордонних справ України. У відомстві зазначили, що Росія веде жорстку боротьбу з професійними незалежними кримськими журналістами, які піддаються постійним переслідуванням, репресіям, залякування і тиску.