Польські прикордонники вперше зізналися, чому закували Усика в кайданки

Прикордонники пояснили, що використання кайданок було пов'язане із надмірною жестикуляцією чоловіків

Використання кайданок проти українського боксера Олександра Усика було не затриманням, а запобіжним заходом. Їх одразу ж зняли, коли ситуація прояснилася. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Dziennik Polski" зробив майор прикордонної служби Яцек Міхаловський.

Міхаловський пояснив, Олександра Усика та ще одного чоловіка зняли з рейсу, у зв'язку з чим вони втратили статус пасажирів.

"Вони не захотіли виходити на посадку, коли їх викликала служба безпеки аеропорту, тому нас викликали, щоб розібратися із цим питанням", - додав він.

За словами прикордонника, використання наручників було пов'язане із надмірною жестикуляцією чоловіків.

"Вдягання наручників було пов'язане з позою пана, обидва чоловіки багато жестикулювали, оскільки були незадоволені тим, що не відлетіли. Тому одягання наручників було повністю запобіжним заходом, в офісних приміщеннях зняття наручників відбулося негайно", - пояснив Міхаловський.

Після того як Олександра Усика перевели до офісного приміщення – наручники негайно зняли з нього.

Читайте також на порталі "Коментарі" - український боксер, "супертяж" Олександр Усик був затриманий в аеропорту Кракова разом зі своїм тренером. Причиною цього був нібито "невідповідний стан для польоту". Про це повідомляє Przeglad Sportowy.

Відомо, що Олександр Усик приїхав на автомобілі з Києва до Кракова, а звідти планував вилетіти на тренувальний збір до Валенсії (Іспанія). Там він готується до реваншу проти Тайсона Ф'юрі, бій відбудеться 21 грудня 2024 року.

Як розповів польському виданню Przeglad Sportowy промоутер чемпіона Анджей Василевський з посиланням на менеджера Усика Олександра Красюка, правоохоронці в аеропорту через незрозумілі причини відмовлялися пускати на борт літака товариша Усика. Боксер вирішив зайняти стійку позицію, що він сам не полетить і був проти затримання товариша.

У результаті Усіку та його тренеру Сергію Лапіну відмовили у посадці на рейс після того, як представник авіакомпанії вирішив, що у них "невідповідний стан для польоту".