Історичний момент: в Україні з’явився новий вид спорту

Кіберспорт відтепер визнано офіційним у нашій країні

Кіберспорт офіційно визнано видом спорту в Україні сьогодні, 7 вересня. Про це заступник міністра цифровий трансформації України Олександр Борняков написав в Facebook.

Таке рішення було прийнято на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Україні. Як заявив заступник міністра, для України це історичний момент.

"Кіберспорт – це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців", - йдеться у повідомленні.

За словами Борнякова, в нашій країні існує висока культура кіберспорту та є сильні гравці. На підтвердження цьому в Мінцифра заявили про регулярні перемоги вітчизняних команд на різноманітних турнірах у всьому світу. Крім того, зауважується, що індустрія кіберспорту вже давно перетворилась на справжній бізнес, який приносить багато користі та можливостей як локального, так і світового масштабу.

Борняков сподівається, що кіберспорт в Україні став не тільки офіційним видом спорту, а й частиною економіки. На його думку, проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати державний бюджет та відкриватиме нові можливості.

Нагадаємо, офіційний блог PlayStation оголосив про нові безкоштовні ігри.