Жінка потрапила в Книгу рекордів Гіннеса: таке зміг зробити лише один чоловік

Сербка Міліца Наранчіч встановила неймовірне досягнення віджавшись рекордну кількість разів за хвилину.

Бодибілдерка Міліца Наранчіч потрапила до Книги рекордів Гіннеса зробивши 64 віджимання за 60 секунд. Спортсменка з Сербії показала такий же рекордний результат, як у 2021 році грек Георгій Коцімпосу.

Професійна бодибілдерка та фітнес-тренерка Міліца Наранчіч зрівнялась з рекордним результатом за кількістю відтискань за хвилину.

"Я вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса! За 60 секунд я зробила 64 віджимання і зрівнялась з рекордом серед чоловіків, який протягом трьох років належить багаторазовому рекордсмену Книги Гіннесса греку Георгію Коцімпосу", - пише Міліца в Instagram.

Таким чином сербка зробила в середньому одне відтискання за 0,94 секунди. Важливо, що після кожного віджимання культуристка відривала руки від землі, згідно з правилами у цій категорії змагань.

Рекорд зі швидкості віджимань було встановлено 19 лютого 2024 року у США під наглядом чотирьох суддів. Однак Міліца Наранчіч отримала сертифікат про своє досягнення від Книги рекордів Гіннеса у квітні, який опублікувала Instagram.

"Віджимання – це моя пристрасть, тому минулого літа я запитала себе, чому б мені не зробити їх для Гіннеса. Я готувалася до цього досягнення два місяці", - говорить Міліца.

Попереднього разу Міліца Наранчіч потрапила до Книги рекордів Гіннеса у 2023 році, коли за хвилину змогла зробити 61 віджимання та значно перевершила попередній семирічний рекорд у 40 віджимань серед жінок.

Міліца Наранчіч – сербська бодибілдерка, яка стала першою професійною фітнес-тренеркою із Сербії. Спортсменка п'ять разів була чемпіонкою Сербії і тричі - чемпіонкою Балкан. Також Міліца Наранчіч за свою кар’єру виграла престижний турнір бодибілдерів "Арнольд Класік". У 30 років культуристка переїхала до США, де працює тренером.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найсильнішого хлопчика у світі, який народився в Україні.

Також "Коментарі" писали про сім фільмів про сильних жінок.