Українські тенісистки успішно виступають на Відкритому чемпіонаті Австралії

Українські тенісистки йдуть без втрат

У вівторок, 11 січня, українські тенісистки Леся Цуренко та Катерина Байндль (Козлова) стартували в кваліфікаційній сітці Відкритого чемпіонату Австралії.

Як повідомляє www.unn.com, Леся Цуренко пройшла у друге коло кваліфікації. На старті спортсменка обіграла Анкіту Райну – 6:1, 6:0.

В свою чергу, Катерина Байндль (Козлова) виграла дуже складний матч у першому раунді кваліфікації Відкритого чемпіонату Австралії. У трьох сетах вона перемогла американку Грейс Мін – 6:7 (6:8), 6:4, 6:1.

Примітно, що путівку у фінал кваліфікації Цуренко розіграє з переможницею матчу Валентіні Грамматікопулу (Греція) - Ейжа Мухаммад (США). А Козлова зіграє із росіянкою Еліною Аванесян.

Слід нагадати, що днем раніше, 10 січня, українська тенісистка Даяна Ястремська виграла фінальний поєдинок кваліфікації турніру WTA-250 в Аделаїді.

Ястремська, посіяна під десятим номером, обіграла Елісон ван Ейтванк (Бельгія, 1 сіяна) — 3:6, 6:4, 6:4.

Зустріч тривала близько 1,5 години. Ястремська реалізувала три брейкпойнти з трьох, на своїй подачі вона програла 3 гейми.

Перемога над 58-ю ракеткою світу стала для українки найвищою рейтинговою з моменту її повернення в Тур у липні минулого року після допінг-скандалу. Ястремська вперше з вересня 2020 року виграла матч, у якому програла стартовий сет.

Отже, у першому колі турніру в основі Ястремська зіграє проти Терези Мартинцевої із Чехії (WTA 48). У 2017 році Ястремська та Мартінцова зустрічалися на турнірі ITF, де перемогу святкувала чешка.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, хто з українських тенісистів прийме участь у Australian Open 2022. Також, "Коментарі" зазначали про старт нового сезону серед українських тенісисток.