Українка встановила світовий рекорд з занурення без ластів: яка глибина

Українка Катерина Садурська встановила світовий рекорд.

Українська спортсменка Катерина Садурська стала чемпіонкою світу з фридайвінгу 2024 CMAS. Крім того, їй вдалось встановити світовий рекорд у дисципліні "занурення без ластів" (CNF).

Плавчиння Катерина Садурська взяла участь у 8-му Чемпіонаті світі з фридайвінгу 2024 CMAS, що стартував 2 жовтня у Греції. В один із днів змагань українка втретє стала чемпіонкою світу, занурившись на глибину 95 метрів по тросу.

Крім того, у дисципліні "занурення без ластів" (CNF) на змаганнях з фридайвінгу Катерина Садурська побила світовий рекорд. Їй вдалося досягти глибини 80 метрів, тоді як попередній рекорд був 78 метрів та також належав українській спортсменці.

Змагання видалися непростими, адже температура води в Середземному морі під час занурень була нижчою за звичну для Катерини – лише 24 градуси. Попри це, вона продемонструвала відмінну підготовку, змагаючись в умовах, коли спортсмени мали лише одне офіційне тренування перед стартом.

Окрім світового рекорду, Катерина встановила новий національний рекорд у дисципліні занурення з моноластом (CWT), досягнувши глибини 103 метри. Цікаво, що це більше на один метр, ніж висота символу України – монумента "Батьківщина-Мати". До цього найглибше занурення в Україні, 102 метри, належало Наталії Жарковій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська спортсменка побила світовий рекорд, який тримався 37 років.

Також "Коментарі" писали про українську шаблістку, яка встановила новий рекорд України за кількістю виграних медалей на Олімпійських іграх.